Connect with us

technokrata

FreeBSD – a vezetékmentesség bűvöletében

Laptop

FreeBSD – a vezetékmentesség bűvöletében

Az operációs rendszert fejlesztők közlése szerint a szeptemberben kiadni tervezett következő változat komolyan támogatni fogja a wireless megoldásokat.

Scott Long, a FreeBSD egyik fejlesztője jelentette be, hogy a nyíltforrású operációs rendszer – amelyet szeptemberben terveznek kiadni – sokkal jobban támogatni fogja a wireless kártyákat és az olyan vezetékmentes csatlakozást védő biztonsági standardokat, mint például a Wi-Fi Protected Access (WPA). Leginkább azért „feküdtek neki” ennek a vonalnak, mert azt szeretnék, ha a vállalatok elkezdenék adoptálni a FreeBSD-t vezetékmentes környezetben is. De természetesen profitálni fognak ebből az asztali számítógéppel és a notebookkal rendelkező felhasználók is.

Habár a 6.0-s változat további wireless funkciókat tartalmaz, amik hasznosak lehetnek a gyártóknak, néhány képességgel még mindig adós marad az operációs rendszer. Például az úgynevezett mesh network funkcióval, ami lehetővé teszi az adat útvonalának újrakonfigurálását, amikor node-ról node-ra „ugrik” addig, amíg egy kapcsolat létre nem jön. Long nyilatkozata szerint még nem érzik elég stabilnak ezt a funkciót ahhoz, hogy hivatalosan is ki merjék adni a 6.0-s változattal, ezért ez majd csak egy későbbi verzióban jelenhet meg.

Mi újdonság lesz még a szeptemberi kiadásban? Például továbbfejlesztett file-rendszer, amely elsősorban teljesítménybeli optimalizálások révén gazdagodott. Ennek köszönhetően a tárolóalkalmazások és az adatbázisok működése érezhetően gyorsabbá válhat ezen platform alatt. Talán kevésbé fontos, de a fejlesztők webhelye is megújul az eredetileg augusztus végére kiadni tervezett FreeBSD szeptemberi debütálásával.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle