Connect with us

technokrata

FreeBSD – a vezetékmentesség bűvöletében

Laptop

FreeBSD – a vezetékmentesség bűvöletében

Az operációs rendszert fejlesztők közlése szerint a szeptemberben kiadni tervezett következő változat komolyan támogatni fogja a wireless megoldásokat.

Scott Long, a FreeBSD egyik fejlesztője jelentette be, hogy a nyíltforrású operációs rendszer – amelyet szeptemberben terveznek kiadni – sokkal jobban támogatni fogja a wireless kártyákat és az olyan vezetékmentes csatlakozást védő biztonsági standardokat, mint például a Wi-Fi Protected Access (WPA). Leginkább azért „feküdtek neki” ennek a vonalnak, mert azt szeretnék, ha a vállalatok elkezdenék adoptálni a FreeBSD-t vezetékmentes környezetben is. De természetesen profitálni fognak ebből az asztali számítógéppel és a notebookkal rendelkező felhasználók is.

Habár a 6.0-s változat további wireless funkciókat tartalmaz, amik hasznosak lehetnek a gyártóknak, néhány képességgel még mindig adós marad az operációs rendszer. Például az úgynevezett mesh network funkcióval, ami lehetővé teszi az adat útvonalának újrakonfigurálását, amikor node-ról node-ra „ugrik” addig, amíg egy kapcsolat létre nem jön. Long nyilatkozata szerint még nem érzik elég stabilnak ezt a funkciót ahhoz, hogy hivatalosan is ki merjék adni a 6.0-s változattal, ezért ez majd csak egy későbbi verzióban jelenhet meg.

Mi újdonság lesz még a szeptemberi kiadásban? Például továbbfejlesztett file-rendszer, amely elsősorban teljesítménybeli optimalizálások révén gazdagodott. Ennek köszönhetően a tárolóalkalmazások és az adatbázisok működése érezhetően gyorsabbá válhat ezen platform alatt. Talán kevésbé fontos, de a fejlesztők webhelye is megújul az eredetileg augusztus végére kiadni tervezett FreeBSD szeptemberi debütálásával.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd