Connect with us

Hirdetés

technokrata

GVOP: meghirdették a KKV-ket támogató pályázat második szakaszát

Laptop

GVOP: meghirdették a KKV-ket támogató pályázat második szakaszát

Meghirdették a kis- és középvállalkozások műszaki-technológiai hátterének fejlesztését támogató (GVOP 2.1.1.) pályázat második szakaszát.

A Nemzeti Fejlesztési Terv Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja keretében a GVOP Irányító Hatóság 2005. augusztus 12-étől ismét meghirdeti legnépszerűbb, a kis- és középvállalkozások műszaki-technológiai hátterének fejlesztését támogató (GVOP 2.1.1.) pályázatának második szakaszát.

A GVOP 2.1.1. pályázat keretében tavaly 20,6 milliárd forint értékben született támogatói döntés és még további 6,8 milliárd forintnyi várható a 2005. tavaszán beadott pályázatok esetében. Ezzel teljes mértékben lekötésre került a program három éves kerete. A második szakasz nyertes projektjeinek támogatására rendelkezésre álló összeg 6,3 milliárd Ft, mely a visszamondott pályázati összegekből valamint a várható átcsoportosításból adódik össze.
A pályázatok benyújtására 2005. augusztus 15. napjától 2005. szeptember 16-ig van lehetőség. Az elbírálás szakaszos jelleggel történik, döntés 2006. január közepén várható.
A pályázati felhívás 2005. augusztus 12-étől letölthető a www.gkm.gov.hu valamint a www.mvf.hu weboldalról.

A KKV-k körében legnépszerűbb uniós pályázat feltételei alapvetően nem változnak. Az alábbiakban felhívjuk a figyelmet a kiírás második szakaszában jellemző módosításokra:

  • Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás mértéke változatlanul a projekt keretében elszámolható összes költség legfeljebb 35%-a, minimum 1 maximum 25 millió forint.
  • Jelentősen kibővül a pályázat formai hiánypótlási lehetősége. A pályázati kiírásban, útmutatóban szereplő formai előírásoknak nem megfelelően benyújtott dokumentumok, a pályázati anyagban lévő esetleges formai hibák, eltérések a korábbiaknál jóval szélesebb körben hiánypótolhatóvá, javíthatóvá válnak.
  • A támogatási szerződésben a projekthez kapcsolódó munkahelyteremtés kerül feltüntetésre kötelezettségvállalásként, a korábbi éves átlagos statisztikai létszám helyett.
  • A projektek értékelésénél a projekt kidolgozottságának viszonylag szubjektív értékeléséhez kapcsolódó pontszám csökken, míg a pályázó gazdálkodási adatai hangsúlyozottabban kerülnek értékelésre.
  • A projekt keretében beszerezni kívánt gépek, berendezések meg kell, hogy feleljenek a vonatkozó európai irányelveknek, illetve az azokat harmonizáló magyar rendeletek követelményeiknek, azonban az árajánlatban nem kell kötelező jelleggel szerepeltetni a CE jelölést és/vagy gyártói megfelelőségi nyilatkozatot.
  • Ismételten támogatható a fodrászat, szépségápolás (TEÁOR 93.02), fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR 93.04), máshova nem sorolt egyéb szolgáltatás (TEÁOR 93.05) fejlesztése.
  • Továbbra is támogatható az ingatlan építés, bővítés, 150 m2 alatti önálló kereskedelmi üzlethelyiség esetén ingatlan felújítás. Korszerűsítés esetén az ingatlan felújítás illetve korszerűsítés költségeire nyújtott támogatás maximális mértéke 10 millió forint.
  • Kötelezővé válik az ingatlan jelzálogszerződés közjegyzői okiratba foglalása,
  • A projekt keretében funkcióváltás nem támogatható, azonban a meglévő tevékenységhez kapcsolódó új gazdasági tevékenység indítása az elbírálás során hangsúlyozottabban kerülnek értékelésre.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés