Connect with us

technokrata

Mac OS X PC-ken – az Apple ˝nem örül˝

Laptop

Mac OS X PC-ken – az Apple ˝nem örül˝

Az amerikai cég fenyegető levelekkel igyekszik rávenni minden olyan oldal üzemeltetőjét, ahol megjelent a Mac OS X-et futtató PC videója, hogy távolítsa el azt website-járól.

A múlt héten írtunk arról, hogy kiszivárgott az operációs rendszer inteles változata, és egy olyan notebookon is futásképes volt, amit nem az Apple készített. Márpedig Jobs cége ehhez nem járult hozzá, ők szigorúan ragaszkodnak ahhoz, hogy operációs rendszerük csak a saját hardverükön fusson. Akkor azt fejtegettük, hogy ha elterjed a warez körökben ez a változat, akkor az Apple már nem tud mit tenni az ellen, hogy Mac OS X-ét más gyártók PC-in is futtathassák.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy az amerikai vállalat jogi részlege a héten agresszív e-mailkampányba kezdett: olyan website-ok üzemeltetőivel vették fel a kapcsolatot, ahova kikerült az ominózus videó. A francia MacBidouille az elsők között volt a sorban; a site működtetői szerint elképesztően agresszív e-mailt kaptak, melyben arra szólították fel őket, hogy azonnal távolítsák el az összes, a videóra mutató linket. A MacBidouille természetesen azonnal eleget tett az Apple kérésének, de az üzemeltetők szerint ez már nem változtat semmin.

X86 & P2P

Az egész folyamat akkor lendült be, amikor az Apple egy júniusi konferencián bejelentette, hogy Intel processzoros gépekre fog váltani, s a fejlesztők számára kiadott néhány, már az „új” környezetben működő operációs rendszert. Az inteles Mac OS X-ek egyike aztán felkerült az internetes file-megosztó hálózatokba és a Bittorrent trackerekre. Mivel itt senki és semmi nem tudta meggátolni a terjedését, eljutott olyanok kezébe is, akik aztán képesek voltak a TPM védelmet feltörni – így vált elérhetővé, hogy a Mac OS X bármilyen x86-os gépen futtatható legyen.

Az Apple talán nem is gondolta, mennyire találó jelmondatot talál(t) új operációs rendszeréhez: Tiger unleashed – Tigris póráz nélkül.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd