Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mac OS X PC-ken – az Apple ˝nem örül˝

Laptop

Mac OS X PC-ken – az Apple ˝nem örül˝

Az amerikai cég fenyegető levelekkel igyekszik rávenni minden olyan oldal üzemeltetőjét, ahol megjelent a Mac OS X-et futtató PC videója, hogy távolítsa el azt website-járól.

A múlt héten írtunk arról, hogy kiszivárgott az operációs rendszer inteles változata, és egy olyan notebookon is futásképes volt, amit nem az Apple készített. Márpedig Jobs cége ehhez nem járult hozzá, ők szigorúan ragaszkodnak ahhoz, hogy operációs rendszerük csak a saját hardverükön fusson. Akkor azt fejtegettük, hogy ha elterjed a warez körökben ez a változat, akkor az Apple már nem tud mit tenni az ellen, hogy Mac OS X-ét más gyártók PC-in is futtathassák.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy az amerikai vállalat jogi részlege a héten agresszív e-mailkampányba kezdett: olyan website-ok üzemeltetőivel vették fel a kapcsolatot, ahova kikerült az ominózus videó. A francia MacBidouille az elsők között volt a sorban; a site működtetői szerint elképesztően agresszív e-mailt kaptak, melyben arra szólították fel őket, hogy azonnal távolítsák el az összes, a videóra mutató linket. A MacBidouille természetesen azonnal eleget tett az Apple kérésének, de az üzemeltetők szerint ez már nem változtat semmin.

X86 & P2P

Az egész folyamat akkor lendült be, amikor az Apple egy júniusi konferencián bejelentette, hogy Intel processzoros gépekre fog váltani, s a fejlesztők számára kiadott néhány, már az „új” környezetben működő operációs rendszert. Az inteles Mac OS X-ek egyike aztán felkerült az internetes file-megosztó hálózatokba és a Bittorrent trackerekre. Mivel itt senki és semmi nem tudta meggátolni a terjedését, eljutott olyanok kezébe is, akik aztán képesek voltak a TPM védelmet feltörni – így vált elérhetővé, hogy a Mac OS X bármilyen x86-os gépen futtatható legyen.

Az Apple talán nem is gondolta, mennyire találó jelmondatot talál(t) új operációs rendszeréhez: Tiger unleashed – Tigris póráz nélkül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés