Connect with us

technokrata

Sun – VMware szövetség

Laptop

Sun – VMware szövetség

A Sun Microsystems szövetséget kötött a virtuális infrastruktúraszoftverek fejlesztésének piacán világelső VMware céggel.

A megállapodás értelmében a Sun ezentúl a partnercég kiszolgáló-virtualizációs szolgáltatásainak teljes körét kínálja a Sun Fire 64-bites x86 architektúrájú kiszolgálókon és a Sun StorEdge 6920 tárolórendszeren – tovább támogatva a virtuális adatközpontok elterjedését. A két cég emellett egy technológiai egyezményt is aláírt, amelynek keretében a Solaris 10 a jövőben virtuális operációs rendszerként működhet a VMware kiszolgálókra szánt és asztali gépes termékein.

A megállapodások egyik eredménye, hogy a Sun a VMware ESX Server, a VMware GSX Server és a VMware Workstation termékek viszonteladójaként a Sun Fire kiszolgálókat vagy munkaállomásokat (pl. egy processzormagos és két processzormagos Sun Fire V20z és Sun Fire V40z gépeket) vásárló ügyfeleknek lehetőséget biztosít a konfigurációt kiegészítő virtualizációs szoftver megvásárlására. A VMware ESX Server olyan virtuális infrastruktúraszoftver, amely kritikus fontosságú környezetekben működő rendszerek particionálásra, konszolidálására és felügyeletére szolgál. Azzal, hogy a Sun Fire 64-bites x86 architektúrájú kiszolgálókra integrált VMware ESX Server támogatja a Solaris operációs rendszert, az informatikai szervezetek a Solaris 10 és Windows operációs rendszeren valamint az elterjedt Linux-disztribúciókon futó új szolgáltatásaikat ugyanazon a hardveren többféleképpen és könnyedén rendszerbe állíthatják, és ezzel növelhetik a kiszolgálók kihasználtságát.

A VMware ügyfelei így bármilyen architektúrán élvezhetik a Solaris 10 legfontosabb szolgáltatásainak előnyeit, mint például a Solaris Dynamic Tracing (Dtrace) nyomkövetési lehetőségeit és a Solaris Container futtatókörnyezeteket. A Sun operációs rendszerének a hálózatkezelést érintő továbbfejlesztései és a többszálas 64-bites architektúrákhoz való optimalizálása eredményeként a Sun Fire architektúrán Solaris 10 alatt rekordsebességgel működhetnek a vállalati alkalmazások. A Sun StorEdge 6920 – a Sun jól ismert, a középkategóriás tárolórendszere – jól kiegészíti a VMware ESX Servert, ezáltal az ügyfelek gazdaságos szerverkonszolidációt és a folyamatos üzletmenetet biztosító teherbíró rendszereket valósíthatnak meg.

„A virtualizáció nyitottá teszi a hálózatot, megszabadít az architekturális kötöttségektől, így elősegíti a szerverkonszolidációt. Ugyanakkor a virtuális infrastruktúra gyorsabban igazodik a változásokhoz, és jelentősen megkönnyíti, illetve olcsóbbá teszi a súlyos hibák utáni visszaállítást” – nyilatkozta Stephen Borcich, a Sun Microsystems alelnöke, majd így folytatta: „A Sun Fire kiszolgálókon futtatott VMware virtuális infrastruktúrája további lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy az adatközpontokban a kiszolgálók és tárolóeszközök konszolidációját a nagy teljesítményű Sun Fire 64-bites x86 és StorEdge 6920 termékekre alapozzák. A Solaris-támogatás következtében ráadásul az ügyfelek a VMware virtuális gépeken Solaris 10 operációs rendszert is futtathatnak.”

Számos ágazatra jellemző, hogy a vállalatok egy kiszolgálón csak egy üzleti alkalmazást vagy szolgáltatást futtatnak, így a Linux- vagy Windows-kiszolgálók hardverkapacitásának kevesebb, mint tizenöt százalékát használják ki. A virtuális infrastruktúrával az informatikai szervezetek rugalmasan állíthatják rendszerbe az új szolgáltatásokat, és könnyedén módosíthatják az egy adott szoftverszolgáltatáshoz rendelt erőforrások mennyiségét. Emellett eltérő rendszereiket – mint például a fiókirodák és adatközpontok kritikus fontosságú alkalmazásait és infrastruktúráit – néhány jól méretezhető és megbízható vállalati szintű, AMD Opteron processzorral működő Sun Fire kiszolgálón vonhatják össze.

„Jelenleg a mintegy tízezer vállalati ügyfelünk jelentős része az ipari szabványú kiszolgálókhoz a VMware virtuális infrastruktúrát alkalmazza, hogy kihasználhassák a virtualizációs technológia vitathatatlanul nagyobb termelékenységéből, rugalmasságából és költséghatékonyságából származó előnyöket” – nyilatkozta Brian Byun, a VMware alelnöke, majd így folytatta: „A Sun Microsystems az adatközpontos rendszerek jól bevált és elismert gyártója, ezért a velük kialakított új kapcsolatunk eredményeként ügyfeleinknek nagyobb választási lehetősége nyílik arra, hogy virtualizált adatközpontokat hozzanak létre. Az informatikai erőforrásokkal való gazdálkodás új módjait kereső nagyvállalatoknak érdemes megfontolniuk a Solaris 10 és VMware ESX Server rendszerrel működő Sun Fire 64-bites x86 kiszolgálók kínálta megoldás lehetőségét.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd