Connect with us

technokrata

Sun – VMware szövetség

Laptop

Sun – VMware szövetség

A Sun Microsystems szövetséget kötött a virtuális infrastruktúraszoftverek fejlesztésének piacán világelső VMware céggel.

A megállapodás értelmében a Sun ezentúl a partnercég kiszolgáló-virtualizációs szolgáltatásainak teljes körét kínálja a Sun Fire 64-bites x86 architektúrájú kiszolgálókon és a Sun StorEdge 6920 tárolórendszeren – tovább támogatva a virtuális adatközpontok elterjedését. A két cég emellett egy technológiai egyezményt is aláírt, amelynek keretében a Solaris 10 a jövőben virtuális operációs rendszerként működhet a VMware kiszolgálókra szánt és asztali gépes termékein.

A megállapodások egyik eredménye, hogy a Sun a VMware ESX Server, a VMware GSX Server és a VMware Workstation termékek viszonteladójaként a Sun Fire kiszolgálókat vagy munkaállomásokat (pl. egy processzormagos és két processzormagos Sun Fire V20z és Sun Fire V40z gépeket) vásárló ügyfeleknek lehetőséget biztosít a konfigurációt kiegészítő virtualizációs szoftver megvásárlására. A VMware ESX Server olyan virtuális infrastruktúraszoftver, amely kritikus fontosságú környezetekben működő rendszerek particionálásra, konszolidálására és felügyeletére szolgál. Azzal, hogy a Sun Fire 64-bites x86 architektúrájú kiszolgálókra integrált VMware ESX Server támogatja a Solaris operációs rendszert, az informatikai szervezetek a Solaris 10 és Windows operációs rendszeren valamint az elterjedt Linux-disztribúciókon futó új szolgáltatásaikat ugyanazon a hardveren többféleképpen és könnyedén rendszerbe állíthatják, és ezzel növelhetik a kiszolgálók kihasználtságát.

A VMware ügyfelei így bármilyen architektúrán élvezhetik a Solaris 10 legfontosabb szolgáltatásainak előnyeit, mint például a Solaris Dynamic Tracing (Dtrace) nyomkövetési lehetőségeit és a Solaris Container futtatókörnyezeteket. A Sun operációs rendszerének a hálózatkezelést érintő továbbfejlesztései és a többszálas 64-bites architektúrákhoz való optimalizálása eredményeként a Sun Fire architektúrán Solaris 10 alatt rekordsebességgel működhetnek a vállalati alkalmazások. A Sun StorEdge 6920 – a Sun jól ismert, a középkategóriás tárolórendszere – jól kiegészíti a VMware ESX Servert, ezáltal az ügyfelek gazdaságos szerverkonszolidációt és a folyamatos üzletmenetet biztosító teherbíró rendszereket valósíthatnak meg.

„A virtualizáció nyitottá teszi a hálózatot, megszabadít az architekturális kötöttségektől, így elősegíti a szerverkonszolidációt. Ugyanakkor a virtuális infrastruktúra gyorsabban igazodik a változásokhoz, és jelentősen megkönnyíti, illetve olcsóbbá teszi a súlyos hibák utáni visszaállítást” – nyilatkozta Stephen Borcich, a Sun Microsystems alelnöke, majd így folytatta: „A Sun Fire kiszolgálókon futtatott VMware virtuális infrastruktúrája további lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy az adatközpontokban a kiszolgálók és tárolóeszközök konszolidációját a nagy teljesítményű Sun Fire 64-bites x86 és StorEdge 6920 termékekre alapozzák. A Solaris-támogatás következtében ráadásul az ügyfelek a VMware virtuális gépeken Solaris 10 operációs rendszert is futtathatnak.”

Számos ágazatra jellemző, hogy a vállalatok egy kiszolgálón csak egy üzleti alkalmazást vagy szolgáltatást futtatnak, így a Linux- vagy Windows-kiszolgálók hardverkapacitásának kevesebb, mint tizenöt százalékát használják ki. A virtuális infrastruktúrával az informatikai szervezetek rugalmasan állíthatják rendszerbe az új szolgáltatásokat, és könnyedén módosíthatják az egy adott szoftverszolgáltatáshoz rendelt erőforrások mennyiségét. Emellett eltérő rendszereiket – mint például a fiókirodák és adatközpontok kritikus fontosságú alkalmazásait és infrastruktúráit – néhány jól méretezhető és megbízható vállalati szintű, AMD Opteron processzorral működő Sun Fire kiszolgálón vonhatják össze.

„Jelenleg a mintegy tízezer vállalati ügyfelünk jelentős része az ipari szabványú kiszolgálókhoz a VMware virtuális infrastruktúrát alkalmazza, hogy kihasználhassák a virtualizációs technológia vitathatatlanul nagyobb termelékenységéből, rugalmasságából és költséghatékonyságából származó előnyöket” – nyilatkozta Brian Byun, a VMware alelnöke, majd így folytatta: „A Sun Microsystems az adatközpontos rendszerek jól bevált és elismert gyártója, ezért a velük kialakított új kapcsolatunk eredményeként ügyfeleinknek nagyobb választási lehetősége nyílik arra, hogy virtualizált adatközpontokat hozzanak létre. Az informatikai erőforrásokkal való gazdálkodás új módjait kereső nagyvállalatoknak érdemes megfontolniuk a Solaris 10 és VMware ESX Server rendszerrel működő Sun Fire 64-bites x86 kiszolgálók kínálta megoldás lehetőségét.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle