Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj Intel processzorok

Laptop

Vadonatúj Intel processzorok

Az Intel bejelentette, hogy előrehozza a kétmagos, Hyper-Threading technológiát támogató Intel Xeon processzorok és Intel Xeon MP processzorok bejelentését.

Az új processzorok segítik a szerver válaszadási képességét, javítják a sebességet és több feladat egyidőben történő elvégzését azáltal, hogy a szoftver akár 4 ˝agyat˝ is használhat az információk kezeléséhez – egy Intel processzorban. A bejelentés mellett az Intel megkezdte széleskörű ˝értékelési programját˝ is, amelyben több ezer kétmagos platformot vizsgál, a szoftverfejlesztők és vállalati ügyfelek számára.

Az Intel eredetileg 2006-ban tervezte bemutatni kétmagos Intel Xeon MP processzorát, kódnéven ˝Paxville˝-t, melyet négy vagy többprocesszoros szerverekhez szántak. A más 2005-ben bevezetésre kerülő Paxville több mint 60 százalékos teljesítményjavulást jelent a korábbi generációkhoz képest, és az idén bemutatott Intel E8500 lapkakészletét használja majd, melyet elsősorban a kétmagos teljesítményhez fejlesztettek ki.

A kétmagos szerverekhez és munkaállomásokhoz az Intel tervei alapján prémium kétmagos Intel Xeon processzorok (kódnéven ˝Paxville DP˝) szállítását kezdi meg 2005-ben. A Paxville DP 50 százalékkal jobb teljesítményt jelent majd a korábbi generációkhoz képest, valamint az Intel E7520 lapkakészletét használja majd. A Paxville DP célcsoportja elsősorban a korai felhasználók és a kétmagos technológia értékelői. A processzor bemutatását követően, előreláthatólag 2006 első negyedévében, egy nagyobb kétmagos Intel Xeon processzor-alapú platform termékcsalád követi majd, ˝Bensley˝ kódnéven. A Bensley-t bemutatásának célja elsősorban a kétmagos rendszerekre való áttérés befejezése, az Intel teljes szerver és munkaállomás-termékei körében.

Mind a 64-bites Paxville, mind a Paxville DP processzorok az Intel Hyper-Threading technológiáját használják majd, amely által egy egyszerű kétmagos processzor egyidőben 4 szálat képes futtatni. A platform emellett továbbfejlesztett biztonsági képességekkel is bír majd, többek között az Execute Disable Bit által; valamint a Demand Based Switching technológia továbbfejlesztett energia-kezelést tesz majd lehetővé.

Az Intel jelenleg 17 többmagos projekten dolgozik, és 2006-ra a szerverek több mint 85 százalékát több-magos processzorokkal képzeli el. A 2005-ben megjelenő Intel Xeon processzorok mellett az Intel tervei szerint 2005 nyarán elkezdi szállítani a kétmagos Intel Pentium D processzorokat, egyprocesszoros szerverek számára, valamint az év végére várható a kétmagos Intel Itanium processzorok bemutatása is.

Az Intel ma induló értékelési programja több ezer Intel Pentium D, Intel Xeon, Intel Xeon MP és Intel Itanium processzorokra épülő kétmagos platformot biztosít majd a korán alkalmazkodó felhasználók és szoftverfejlesztők számára, 2005 és 2006 folyamán.

Az informatikai értékelési ciklus hat-kilenc hónapot is igénybe vehet, és ezen értékelési rendszerek fontosak az IT-menedzserek számára, hiszen minél hamarabb szeretik megkezdeni az új technológiák tesztelését. Az előzetes termeléshez és ezen rendszerekhez való hozzáférés által az informatikai vezetők értékelhetik a teljesítményt, tesztelhetik a kompatibilitást a más meglévő alkalmazásokkal, valamint megalkothatják a jövőbeni terveket.

Ahhoz, hogy a szoftverfejlesztők alkalmazásaikkal a többszálas környezet minden előnyét kihasználhassák, az értékelési rendszerek teljes ˝készletet˝ biztosítanak majd az Intel Software Development termékek sorából, köztük teljesítmény-értékelőkkel és teljesítmény-könyvtárakkal.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés