Connect with us

technokrata

Samsung WriteMaster 16X külső DVD-író

Laptop

Samsung WriteMaster 16X külső DVD-író

A Samsung Electronics Magyarországon is bevezeti új külső DVD-íróját, a WriteMaster SE-W164C modellt.

A készülék mind DVD+R, mind DVD-R formátumú lemezek duplarétegű írására képes, amellyel egyetlen lemezre 8,5 GB adatot tárol. Ez az adatmennyiség kétszerese az egy rétegben írt lemezek tárolási kapacitásának, és 12-szerese a CD-lemezének.


Az SE-W164C tizenhatszoros sebességgel írja a DVD±R lemezeket, míg a DVD+RW formátumra nyolcszoros, a DVD-RW lemezekre pedig hatszoros sebességgel rögzíti az adatokat.

A Samsung a készülék tervezésekor igen nagy hangsúlyt helyezett a designra, annak érdekében, hogy a DVD-író helytakarékos és vonzó megjelenésű legyen. Az elegáns fekete készülékház harmonizál a számítógép szürke vagy fekete színével, az oldalán elhelyezett ezüst fémcsík pedig még stílusosabbá teszi a DVD-író külsejét. A modell a mellékelt állványba helyezve, függőleges pozícióban az oldalán is megáll, így használója még több helyet takaríthat meg a számítógépasztalon.

A készülék hátoldalán egy nagyméretű ventilátor kapott helyet, amely megakadályozza az eszköz túlhevülését. A DVD-író gyors és megbízható működéséről egy sor technológiai újítás gondoskodik. Az SAT (Speed Adjustment Technology) megvizsgálja a behelyezett lemez minőségét, amelyhez optimalizálja az írás sebességét, így megakadályozva a lemeztörést, illetve egyéb írási vagy olvasási hibákat. A TAC (Tilt Actuator Compensation) szintén a rossz állapotban lévő lemezek használatából adódó hibákat küszöböli ki, oly módon, hogy a lencse dőlésszögét változtatja a lemez felületén lévő egyenetlenségekhez alkalmazkodva. A Magic Speed és az ABS (Automatic Ball Balancing System) a vibrációt és a zajt csökkenti.

Az SE-W164C DVD-íróhoz a Samsung Nero szoftvercsomagot mellékel, a készülék firmware-je pedig folyamatosan frissíthető a www.samsungodd.com weboldalon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle