Connect with us

technokrata

Samsung WriteMaster 16X külső DVD-író

Laptop

Samsung WriteMaster 16X külső DVD-író

A Samsung Electronics Magyarországon is bevezeti új külső DVD-íróját, a WriteMaster SE-W164C modellt.

A készülék mind DVD+R, mind DVD-R formátumú lemezek duplarétegű írására képes, amellyel egyetlen lemezre 8,5 GB adatot tárol. Ez az adatmennyiség kétszerese az egy rétegben írt lemezek tárolási kapacitásának, és 12-szerese a CD-lemezének.


Az SE-W164C tizenhatszoros sebességgel írja a DVD±R lemezeket, míg a DVD+RW formátumra nyolcszoros, a DVD-RW lemezekre pedig hatszoros sebességgel rögzíti az adatokat.

A Samsung a készülék tervezésekor igen nagy hangsúlyt helyezett a designra, annak érdekében, hogy a DVD-író helytakarékos és vonzó megjelenésű legyen. Az elegáns fekete készülékház harmonizál a számítógép szürke vagy fekete színével, az oldalán elhelyezett ezüst fémcsík pedig még stílusosabbá teszi a DVD-író külsejét. A modell a mellékelt állványba helyezve, függőleges pozícióban az oldalán is megáll, így használója még több helyet takaríthat meg a számítógépasztalon.

A készülék hátoldalán egy nagyméretű ventilátor kapott helyet, amely megakadályozza az eszköz túlhevülését. A DVD-író gyors és megbízható működéséről egy sor technológiai újítás gondoskodik. Az SAT (Speed Adjustment Technology) megvizsgálja a behelyezett lemez minőségét, amelyhez optimalizálja az írás sebességét, így megakadályozva a lemeztörést, illetve egyéb írási vagy olvasási hibákat. A TAC (Tilt Actuator Compensation) szintén a rossz állapotban lévő lemezek használatából adódó hibákat küszöböli ki, oly módon, hogy a lencse dőlésszögét változtatja a lemez felületén lévő egyenetlenségekhez alkalmazkodva. A Magic Speed és az ABS (Automatic Ball Balancing System) a vibrációt és a zajt csökkenti.

Az SE-W164C DVD-íróhoz a Samsung Nero szoftvercsomagot mellékel, a készülék firmware-je pedig folyamatosan frissíthető a www.samsungodd.com weboldalon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd