Connect with us

technokrata

Nincs többé Internet Explorer

Laptop

Nincs többé Internet Explorer

Legalábbis ezen a néven nem lesz több, a Microsoft ugyanis a hetes széria bevezetésével megváltoztatja a böngésző hivatalos elnevezését. Egyúttal bemutatták az új logót is.

Még a múlthét pénteken fedték fel a Microsoft fejlesztői, milyen logót kap(ott) a redmondi böngésző hetes változata. Az alapkoncepció nem változott, a vállalatnál úgy gondolták, hogy a kék „e” betűnek elég erős az ismertsége, inkább csak modernebbé akarták tenni. A fejlesztők közlése szerint az arany gyűrű szimbolizálja az új energiát, a szélek sötétítésére pedig azért kerítettek sort, hogy a logó jobban nézzen ki a színvilágtól eltérő háttereken is.

Emellett az is kiderült, hogy a szoftvercég csöndben megváltoztatta az alkalmazás elnevezését: hivatalosan az IE7 már Windows Internet Explorer 7 névre „hallgat”. Ezzel a Microsoft ki szeretné hangsúlyozni a Windows Vistával (volt Longhorn) való szoros integrációt. Igaz, minden összefonódás ellenére a böngésző hetes verziója a Windows XP tulajdonosok számára is elérhetővé válik – legalábbis azok számára, akik upgrade-elnek az OS-hez még tavaly kiadott második javítócsomagra (SP2). Ennél régebbi operációs rendszerek (például Windows 2000) alá azonban nem készül el a Windows Internet Explorer 7. A két változat (Vista/XP) logója között lesz egy kis eltérés is, derült ki a bejelentésből.

Az új böngésző első bétaváltozata már július folyamán elérhetővé vált az MSDN előfizetők számára, illetve a bétatesztelők is kipróbálhatták a szoftvert, melyben olyan, régóta várt funkciók jelentek meg, mint a füles böngészés, biztonsági fejlesztések valamint a CSS és egyéb webes standardok támogatása.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd