Connect with us

technokrata

Csúszik a Staroffice 8, de már nem kell sokat várni

Laptop

Csúszik a Staroffice 8, de már nem kell sokat várni

A Sun Microsystems bejelentette, hogy eredeti kiadási terveihez képest két hónapot késik irodai programcsomagjának, a Staroffice-nak a nyolcas változata, de szeptemberben már elérhető lesz.

Február óta bétaállapotban van a Staroffice 8. Májusban még úgy tűnt, hogy júliusra kikerülhet a piacra az alkalmazáscsomag, legalábbis a Sun a tavasz végén tett megjegyzései alapján erre lehetett következtetni. A nyári debütálásnak azonban „lőttek”: Simon Schouten, a brit leányvállalat desktop sales menedzsere nemrég közölte, hogy a Staroffice 8 végleges változata szeptember 12-én jelenik meg.

A dátumról tudni kell, hogy ugyanekkor érkezik a cég többi asztali terméke, mivel ekkorra esik a Sun negyedéves termékkiadási ciklusának következő fázisa. A Staroffice 8 így olyan fejlesztésekkel jelenhet meg egyszerre, mint a Java Desktop System, a Tarantella és a Sun Ray. „Igazán egyszerű: több más, a desktop portfoliónkat érintő termék is ekkor jelenik meg, így a cég úgy döntött, legyen inkább szeptemberben a Staroffice indulása.” – nyilatkozta Schouten.

Mi áll a késés hátterében? A Zdnet tudomása szerint már június 3-án megkezdték volna a Staroffice 8 CD-k gyártását, de később azért döntöttek a halasztás mellett, mert úgy találták, több hiba is maradt a programcsomagban. Emiatt nem jelenhet(ett) meg idén nyáron, csupán egy második, immár csak belső tesztelésre szánt bétaverzió jött ki a szoftverből. Schouten ugyanakkor cáfolta, hogy szoftverhibák miatt következett volna be a csúszás, kitartott amellett, hogy csupán marketingokai voltak a döntésnek. Érdekes, hogy az Openoffice.org is több hónapos késésről számolt be, aminek egyik okaként a hibák javítását, a másikként pedig a májusban az OASIS csoport által elfogadott Opendocument formátum megfelelő implementálását említették.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd