Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúszik a Staroffice 8, de már nem kell sokat várni

Laptop

Csúszik a Staroffice 8, de már nem kell sokat várni

A Sun Microsystems bejelentette, hogy eredeti kiadási terveihez képest két hónapot késik irodai programcsomagjának, a Staroffice-nak a nyolcas változata, de szeptemberben már elérhető lesz.

Február óta bétaállapotban van a Staroffice 8. Májusban még úgy tűnt, hogy júliusra kikerülhet a piacra az alkalmazáscsomag, legalábbis a Sun a tavasz végén tett megjegyzései alapján erre lehetett következtetni. A nyári debütálásnak azonban „lőttek”: Simon Schouten, a brit leányvállalat desktop sales menedzsere nemrég közölte, hogy a Staroffice 8 végleges változata szeptember 12-én jelenik meg.

A dátumról tudni kell, hogy ugyanekkor érkezik a cég többi asztali terméke, mivel ekkorra esik a Sun negyedéves termékkiadási ciklusának következő fázisa. A Staroffice 8 így olyan fejlesztésekkel jelenhet meg egyszerre, mint a Java Desktop System, a Tarantella és a Sun Ray. „Igazán egyszerű: több más, a desktop portfoliónkat érintő termék is ekkor jelenik meg, így a cég úgy döntött, legyen inkább szeptemberben a Staroffice indulása.” – nyilatkozta Schouten.

Mi áll a késés hátterében? A Zdnet tudomása szerint már június 3-án megkezdték volna a Staroffice 8 CD-k gyártását, de később azért döntöttek a halasztás mellett, mert úgy találták, több hiba is maradt a programcsomagban. Emiatt nem jelenhet(ett) meg idén nyáron, csupán egy második, immár csak belső tesztelésre szánt bétaverzió jött ki a szoftverből. Schouten ugyanakkor cáfolta, hogy szoftverhibák miatt következett volna be a csúszás, kitartott amellett, hogy csupán marketingokai voltak a döntésnek. Érdekes, hogy az Openoffice.org is több hónapos késésről számolt be, aminek egyik okaként a hibák javítását, a másikként pedig a májusban az OASIS csoport által elfogadott Opendocument formátum megfelelő implementálását említették.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés