Connect with us

technokrata

Üzenőkliens minden hálózatba – letölthető az új Gaim

Laptop

Üzenőkliens minden hálózatba – letölthető az új Gaim

Az azonnali üzenőprogramok közül a Gaim azért emelhető ki, mert egyike azon kevés instant messengereknek, melyek igyekeznek minél több hasonló hálózathoz hozzáférést biztosítani.

Ha barátaink, ismerőseink többféle csevegőszoftvert használnak, akkor nekiláthatunk több IM-t feltelepíteni, majd azokat párhuzamosan futtatni, amennyiben folyamatosan kapcsolatban akarunk velük lenni. Ez már kettő alkalmazás esetén is problémás lehet, hát még három-négy külön szoftver esetében. Nem marad ilyenkor más választás, mint hogy egy olyan üzenőprogramot használjunk, mely multiprotokollos, azaz egyszerre több hálózatba is be tud jelentkezni.

Ennek egyik jeles képviselője a minap megújult Gaim, mely már az 1.5-ös változatnál jár. A Linux, BSD, Mac OS X és természetesen Windows alá is fejlesztett alkalmazás a következő azonnali üzenőszoftvereket használók hálózataiba képes bejelentkezni (akár egyszerre többe is): AIM, ICQ (Oscar protokoll), MSN Messenger, Yahoo!, IRC, Jabber, Gadu-Gadu, SILC, GroupWise Messenger és Zephyr.

A Gaim azonban nem csak a beszélgetést támogatja, hanem egyes hálózatok speciális funkcióit is, úgymint: file-átvitel, away üzenetek, gépelés-értesítés stb. Emellett pluginekkel tovább lehet bővíteni funkcionalitását, s az alternatív böngészőknél már megkedvelt füles kivitel is felbukkan, ha egyszerre egynél több emberrel beszélgetünk. Telepítésekor automatikusan be tud települni a Gnome 2 és a KDE 3.1 asztali kezelőfelületek, valamint a Windows saját system tray-ébe. Ennek révén úgy is futhat a kliens, hogy a kapcsolatlista nem takarja le sem a desktop, sem más alkalmazásablak egy részét.

A szoftver Windows-os változata a Terminal Download szerveréről (is) letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd