Connect with us

technokrata

Logitech billentyűzet kihajtható LCD kijelzővel

Laptop

Logitech billentyűzet kihajtható LCD kijelzővel

A gyártó G15 típusú billentyűzetete kihajtható LCD kijelzővel és és extra programozható gombokkal rendelkezik. Kifejezetten a játékosok számára tervezték.

A G-sorozatú, kifejezetten játékhoz kifejlesztett perifériák termékcsaládjában a G15 az első billentyűzet. A Logitech G15 beépített LCD kijelzővel és 18 programozható gombbal büszkélkedhet, plusz egy olyan szoftver is jár hozzá, amivel a funkciógombok minden játékhoz könnyűszerrel beállíthatók. A szabályozható dőlésszögű, háttérvilágításos LCD kijelzőn a játék megszakítása nélkül követhetjük nyomon a létfontosságú játék-információkat vagy éppenséggel más futó alkalmazások adatait.

A Logitech – újításnak számító – LCD kijelzőjét már számos idén megjelenő játék támogatja. Olyan adatok megjelenítésére használják, mint a pontszámok, idők, életfunkciók vagy a maradék lőszer mennyisége. Az LCD panel már most is használható más alkalmazások adatainak megjelenítésére, mint például beérkező e-mail üzenetek, a processzor pillanatnyi terheltsége, vagy akár a médialejátszó adatai. Mindezeket természetesen a képernyőn folyó játék megszakítása nélkül követhetjük nyomon. A telepítő CD egy szoftverfejlesztői-készletet (SDK) is tartalmaz, mellyel a játékosok elkészíthetik saját programjaikat, így az LCD kijelzőn az általuk meghatározott tetszőleges adatok is megjeleníthetők. Amikor nem használjuk, az LCD panel lehajtható, így védi a kijelzőt a sérülésektől, és megkönnyíti a billentyűzet szállítását – utóbbi különösen jól jön, amikor át akarunk ugrani egy barátunkhoz közös játékpartira.

Az LCD kijelző és a Logitech vezérlőszoftvere együtt megkönnyítik a makróparancsok létrehozását, amivel a játékos egyetlen gombnyomásra több egymás utáni billentyűparancsot küldhet a játék megszakítása nélkül. A Logitech G15 billentyűzet bal oldalán a játékosok 18 teljesen átprogramozható gombot – úgynevezett G-gombokat – találnak, valamint három üzemmód gombot M1, M2 és M3 néven. Minden egyes üzemmódban az összes G-gomb más és más billentyűnyomás vagy makróparancs végrehajtására programozható, így összesen 54 különféle testre szabható parancsot küldhetünk velük. A játékosok például beállíthatják G-gombjaikat, hogy azok kedvenc fegyverüket rántsák elő a Half-Life 2-ben, előregyártott üzeneteket küldjenek csapattársaikank egy Counter-Strike menet közben, vagy hatékonyabban rendezzék el World of Warcraft varázslataikat. Különböző billentyűkombinációk rendelhetők a különböző játékokhoz, és a G15 mindig automatikusan beállítja a megfelelőt, amint egy játék betöltődik.

A Logitech szotvermeghajtóit telepítve az LCD kijelzőn máris megjelennek a médialejátszó adatai, például a zeneszámok neve, előadója és hossza, ha éppen szól valami. Az LCD panel alatt kényelmesen használható médiavezérlő gombok vannak, amikkel akár játék közben is átállítható a hangerő, vagy lapozgathatunk a számok között zenehallgatáskor.

A Logitech G15 billentyűzete beépített háttérvilágítással is szolgál: ha a háttérvilágítás be van kapcsolva, a gombok alól kiszűrődő fény megvilágítja a gombhoz tartozó betűt vagy szimbólumot. A világítás egyetlen gombnyomással be- illetve kikapcsolható, a megvilágítás erőssége pedig két fokozatban szabályozható. A funkciónak köszönhetően a billentyűzet bármilyen fényviszonyok mellett jól használható, akár egy késő éjszakába nyúló játékmaraton közben is.

A billentyűzeten két darab teljes sávszélességű USB port kapott helyet, amikbe egeret, headsetet vagy bármilyen más USB perifériát bedughatunk, így nem kell teletömködnünk a számítógép összes USB nyílását. A billentyűzeten található „játék-mód” kapcsoló bekapcsolásával a Windows gomb letiltható, így akkor sem esünk ki a játékból, ha közben véletlenül megnyomnánk azt.

Ár és elérhetőség
A Logitech G15 billentyűzet októbertől lesz kapható az üzletekben. Az eszköz javasolt fogyasztói ára Magyarországon még nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle