Connect with us

technokrata

Logitech billentyűzet kihajtható LCD kijelzővel

Laptop

Logitech billentyűzet kihajtható LCD kijelzővel

A gyártó G15 típusú billentyűzetete kihajtható LCD kijelzővel és és extra programozható gombokkal rendelkezik. Kifejezetten a játékosok számára tervezték.

A G-sorozatú, kifejezetten játékhoz kifejlesztett perifériák termékcsaládjában a G15 az első billentyűzet. A Logitech G15 beépített LCD kijelzővel és 18 programozható gombbal büszkélkedhet, plusz egy olyan szoftver is jár hozzá, amivel a funkciógombok minden játékhoz könnyűszerrel beállíthatók. A szabályozható dőlésszögű, háttérvilágításos LCD kijelzőn a játék megszakítása nélkül követhetjük nyomon a létfontosságú játék-információkat vagy éppenséggel más futó alkalmazások adatait.

A Logitech – újításnak számító – LCD kijelzőjét már számos idén megjelenő játék támogatja. Olyan adatok megjelenítésére használják, mint a pontszámok, idők, életfunkciók vagy a maradék lőszer mennyisége. Az LCD panel már most is használható más alkalmazások adatainak megjelenítésére, mint például beérkező e-mail üzenetek, a processzor pillanatnyi terheltsége, vagy akár a médialejátszó adatai. Mindezeket természetesen a képernyőn folyó játék megszakítása nélkül követhetjük nyomon. A telepítő CD egy szoftverfejlesztői-készletet (SDK) is tartalmaz, mellyel a játékosok elkészíthetik saját programjaikat, így az LCD kijelzőn az általuk meghatározott tetszőleges adatok is megjeleníthetők. Amikor nem használjuk, az LCD panel lehajtható, így védi a kijelzőt a sérülésektől, és megkönnyíti a billentyűzet szállítását – utóbbi különösen jól jön, amikor át akarunk ugrani egy barátunkhoz közös játékpartira.

Az LCD kijelző és a Logitech vezérlőszoftvere együtt megkönnyítik a makróparancsok létrehozását, amivel a játékos egyetlen gombnyomásra több egymás utáni billentyűparancsot küldhet a játék megszakítása nélkül. A Logitech G15 billentyűzet bal oldalán a játékosok 18 teljesen átprogramozható gombot – úgynevezett G-gombokat – találnak, valamint három üzemmód gombot M1, M2 és M3 néven. Minden egyes üzemmódban az összes G-gomb más és más billentyűnyomás vagy makróparancs végrehajtására programozható, így összesen 54 különféle testre szabható parancsot küldhetünk velük. A játékosok például beállíthatják G-gombjaikat, hogy azok kedvenc fegyverüket rántsák elő a Half-Life 2-ben, előregyártott üzeneteket küldjenek csapattársaikank egy Counter-Strike menet közben, vagy hatékonyabban rendezzék el World of Warcraft varázslataikat. Különböző billentyűkombinációk rendelhetők a különböző játékokhoz, és a G15 mindig automatikusan beállítja a megfelelőt, amint egy játék betöltődik.

A Logitech szotvermeghajtóit telepítve az LCD kijelzőn máris megjelennek a médialejátszó adatai, például a zeneszámok neve, előadója és hossza, ha éppen szól valami. Az LCD panel alatt kényelmesen használható médiavezérlő gombok vannak, amikkel akár játék közben is átállítható a hangerő, vagy lapozgathatunk a számok között zenehallgatáskor.

A Logitech G15 billentyűzete beépített háttérvilágítással is szolgál: ha a háttérvilágítás be van kapcsolva, a gombok alól kiszűrődő fény megvilágítja a gombhoz tartozó betűt vagy szimbólumot. A világítás egyetlen gombnyomással be- illetve kikapcsolható, a megvilágítás erőssége pedig két fokozatban szabályozható. A funkciónak köszönhetően a billentyűzet bármilyen fényviszonyok mellett jól használható, akár egy késő éjszakába nyúló játékmaraton közben is.

A billentyűzeten két darab teljes sávszélességű USB port kapott helyet, amikbe egeret, headsetet vagy bármilyen más USB perifériát bedughatunk, így nem kell teletömködnünk a számítógép összes USB nyílását. A billentyűzeten található „játék-mód” kapcsoló bekapcsolásával a Windows gomb letiltható, így akkor sem esünk ki a játékból, ha közben véletlenül megnyomnánk azt.

Ár és elérhetőség
A Logitech G15 billentyűzet októbertől lesz kapható az üzletekben. Az eszköz javasolt fogyasztói ára Magyarországon még nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd