Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple és iPod invázió Budapesten

Laptop

Apple és iPod invázió Budapesten

Az Apple a mai napon Budapesten megnyitotta Közép-Európa első hivatalos Apple Centerét.

Az Andrássy út 4. szám alatt megnyílt budapesti Apple ˝zarándokhely˝ létrejöttét leginkább annak köszönheti, hogy az Apple Magyarországon háromszor akkora növekedési ütemet ért el a számítógépek eladása terén, mint az amúgy igen dinamikusan növekedő anyacég.


A Business Week és a Boston Consulting Group kutatása szerint ma a világon az Apple a leginnovatívabb vállalat, mivel vásárlóitól szerzett tapasztalatait emblematikus design-nal ötvözve olyan új kategóriát teremtett a zenelejátszók terén, mellyel új üzleti modellt és egyedülálló márkát hozott létre. Az iPod mp3-as lejátszó a szakértők szerint az Apple XXI. századi walkman-je. A cég a digitális zenelejátszók piacának 60 %-át uraló iPodnak és a zeneszámok internetes letöltése terén is piacvezető iTunesnak köszönheti, hogy újra a legbefolyásosabb márkák között tartják számon. A másik újdonság, a Mac mini, az Apple történetének legolcsóbb számítógépe, amely a stúdiókból az otthonokba hozta az Apple-t. Mindemellett a közelmúltban bevezetett Mac OS X ˝Tiger˝ operációs rendszer bemutatása is hatalmas sikernek bizonyul.

Magyarországon az Apple a tavaly első félévben értékesített közel ezer számítógép eladást 2.042-re növelte az idei első hat hónapban. Az iPod eladások az év első negyedévéhez képest szintén megduplázódtak; 2005 év végéig havi 1.000 iPod értékesítését tervezik.

˝A magyarországi számítógép értékesítés 106 %-kal nőtt, ami kiemelkedő a vállalati szinten elért 35 %-os növekedéshez képest. Közép-Európa első Apple Centerének megnyitásával célunk a dinamikus növekedés folytatása, a brand jelenlétének további erősítése, valamint a professzionális termékek értékesítésén kívül a Mac mini segítségével az otthoni felhasználók meghódítása˝ – mondta Emanuele Massimo, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezetője.

˝Digitális zenelejátszónk további népszerűsítéséhez pedig Geszti Pétert választottuk az Apple iPod magyarországi arcának˝ – tette hozzá Emanuele Massimo.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés