Connect with us

technokrata

Apple és iPod invázió Budapesten

Laptop

Apple és iPod invázió Budapesten

Az Apple a mai napon Budapesten megnyitotta Közép-Európa első hivatalos Apple Centerét.

Az Andrássy út 4. szám alatt megnyílt budapesti Apple ˝zarándokhely˝ létrejöttét leginkább annak köszönheti, hogy az Apple Magyarországon háromszor akkora növekedési ütemet ért el a számítógépek eladása terén, mint az amúgy igen dinamikusan növekedő anyacég.


A Business Week és a Boston Consulting Group kutatása szerint ma a világon az Apple a leginnovatívabb vállalat, mivel vásárlóitól szerzett tapasztalatait emblematikus design-nal ötvözve olyan új kategóriát teremtett a zenelejátszók terén, mellyel új üzleti modellt és egyedülálló márkát hozott létre. Az iPod mp3-as lejátszó a szakértők szerint az Apple XXI. századi walkman-je. A cég a digitális zenelejátszók piacának 60 %-át uraló iPodnak és a zeneszámok internetes letöltése terén is piacvezető iTunesnak köszönheti, hogy újra a legbefolyásosabb márkák között tartják számon. A másik újdonság, a Mac mini, az Apple történetének legolcsóbb számítógépe, amely a stúdiókból az otthonokba hozta az Apple-t. Mindemellett a közelmúltban bevezetett Mac OS X ˝Tiger˝ operációs rendszer bemutatása is hatalmas sikernek bizonyul.

Magyarországon az Apple a tavaly első félévben értékesített közel ezer számítógép eladást 2.042-re növelte az idei első hat hónapban. Az iPod eladások az év első negyedévéhez képest szintén megduplázódtak; 2005 év végéig havi 1.000 iPod értékesítését tervezik.

˝A magyarországi számítógép értékesítés 106 %-kal nőtt, ami kiemelkedő a vállalati szinten elért 35 %-os növekedéshez képest. Közép-Európa első Apple Centerének megnyitásával célunk a dinamikus növekedés folytatása, a brand jelenlétének további erősítése, valamint a professzionális termékek értékesítésén kívül a Mac mini segítségével az otthoni felhasználók meghódítása˝ – mondta Emanuele Massimo, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezetője.

˝Digitális zenelejátszónk további népszerűsítéséhez pedig Geszti Pétert választottuk az Apple iPod magyarországi arcának˝ – tette hozzá Emanuele Massimo.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd