Connect with us

technokrata

Apple és iPod invázió Budapesten

Laptop

Apple és iPod invázió Budapesten

Az Apple a mai napon Budapesten megnyitotta Közép-Európa első hivatalos Apple Centerét.

Az Andrássy út 4. szám alatt megnyílt budapesti Apple ˝zarándokhely˝ létrejöttét leginkább annak köszönheti, hogy az Apple Magyarországon háromszor akkora növekedési ütemet ért el a számítógépek eladása terén, mint az amúgy igen dinamikusan növekedő anyacég.


A Business Week és a Boston Consulting Group kutatása szerint ma a világon az Apple a leginnovatívabb vállalat, mivel vásárlóitól szerzett tapasztalatait emblematikus design-nal ötvözve olyan új kategóriát teremtett a zenelejátszók terén, mellyel új üzleti modellt és egyedülálló márkát hozott létre. Az iPod mp3-as lejátszó a szakértők szerint az Apple XXI. századi walkman-je. A cég a digitális zenelejátszók piacának 60 %-át uraló iPodnak és a zeneszámok internetes letöltése terén is piacvezető iTunesnak köszönheti, hogy újra a legbefolyásosabb márkák között tartják számon. A másik újdonság, a Mac mini, az Apple történetének legolcsóbb számítógépe, amely a stúdiókból az otthonokba hozta az Apple-t. Mindemellett a közelmúltban bevezetett Mac OS X ˝Tiger˝ operációs rendszer bemutatása is hatalmas sikernek bizonyul.

Magyarországon az Apple a tavaly első félévben értékesített közel ezer számítógép eladást 2.042-re növelte az idei első hat hónapban. Az iPod eladások az év első negyedévéhez képest szintén megduplázódtak; 2005 év végéig havi 1.000 iPod értékesítését tervezik.

˝A magyarországi számítógép értékesítés 106 %-kal nőtt, ami kiemelkedő a vállalati szinten elért 35 %-os növekedéshez képest. Közép-Európa első Apple Centerének megnyitásával célunk a dinamikus növekedés folytatása, a brand jelenlétének további erősítése, valamint a professzionális termékek értékesítésén kívül a Mac mini segítségével az otthoni felhasználók meghódítása˝ – mondta Emanuele Massimo, az Apple magyarországi képviseletének ügyvezetője.

˝Digitális zenelejátszónk további népszerűsítéséhez pedig Geszti Pétert választottuk az Apple iPod magyarországi arcának˝ – tette hozzá Emanuele Massimo.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle