Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Flash generáció: itt a Macromedia Studio 8

Laptop

Új Flash generáció: itt a Macromedia Studio 8

Dacára annak, hogy a Flash MX 2004 mindössze másfél évvel ezelőtt jelent meg, a Studio 8-ban olyan léptékű fejlődésnek lehetünk tanúi, amelyet joggal nevezhetünk a webes alkalmazások újabb mérföldkövének.

A Macromedia most bejelentett, a professzionális webes munkához nélkülözhetetlen, programcsomagja már nevében is jelzi a változás irányát: bár továbbra is a Flash technológia a legfontosabb, emellett még számtalan egyéb szolgáltatást is kínál. Az új Studio 8 a következő elemekből áll: Dreamweaver 8, Flash 8 Professional, Fireworks 8, Contribute 3, FlashPaper 2. Ízelítőül pár lehetőség, amely megmutatja, mi mindenre lehetünk képesek a Studio 8 segítségével.

Flash 8 Professional
Kiváló fejlesztői felületet biztosít a mobil eszközökön futtatható alkalmazások megtervezéséhez, fejlesztéséhez és teszteléséhez. A mobil eszközöket szimuláló modul lehetővé teszi számunkra olyan interaktív tartalmak fejlesztését, amelyek Flash Lite Player lejátszóval rendelkeznek.

A Flash Player elterjedése – kétszer annyi számítógépen található Flash Player lejátszó, mint az összes többi médialejátszó együttesen – lehetőséget ad számunkra arra, hogy a legelterjedtebb lejátszót használjuk videófájlok megtekintésére. Intelligens és gyors eljárással konvertálhatunk videót, be is ágyazhatjuk, sőt, akár testre szabható lejátszó felülettel is elláthatjuk. Ráadásul az egész munkafolyamat integrálható az összes ismertebb videoszerkesztő és videotömörítő eszközzel, és alkalmazással.

Az új szövegfeldolgozó-, és megjelenítő motor segítségével tűéles, csúcsminőségű, teljesen simított élekkel rendelkező, kis betűméretnél is jól olvasható szövegrészeket helyezhetünk a tartalomba.

Dreamweaver 8
Az XML adatforrás felhasználásakor elég csak megadnunk oldalunkon az XML fájl URL-jét, vagy helyét, és a Dreamweaver 8 azonnal megmutatja az elérhető mezőket. Ezeket akár egy egyszerű “fogd-és-vidd” módszerrel is beemelhetjük készülő weboldalunkba. Itt később tovább formázhatjuk és alakíthatjuk a megjeleníteni kívánt adatokat.

A CSS struktúrák kialakításakor azonnal vizuálisan is megjeleníthetjük a CSS kódban elvégzett változtatásokat. Nem kell többé a CSS kódot (ami valójában egy strukturált szöveg) sorról-sorra átböngésznünk, hogy megtaláljuk az adott paramétert. A tartalom elhelyezést segítő CSS utasításokkal a tervezési időben azonnal láthatjuk a pozitív változásokat, sőt, azt is ellenőrizni tudjuk, hogy a különböző CSS médiatípusokkal hogyan működik együtt az oldalunk.

A Dreamweaver 8 a Flash Video lejátszást is forradalmasítja: képes az FLV fájlok beágyazására és kezelésére, legyen az progresszív letöltés vagy Flash Communication Server által kiszolgált video stream. Kevesebb, mint öt egérkattintással elhelyezhetjük a Flash Video lejátszóablakát a hivatkozással, és hozzáadhatjuk a kezelőgombokat, így rögtön használhatjuk és le is játszhatjuk az anyagot.

Fireworks 8
Az alkalmazás a CSS-t használ az általunk készített legördülő menük kódjának generálásakor. A végeredmény tiszta, átlátható, így könnyedén tovább paraméterezhetjük és változtathatjuk.

Az általunk elkészített Fireworks grafikát gond nélkül átvihetjük a Flash fejlesztői felületére, hiszen teljesen megmaradnak a vektorelemek és objektumok kitöltései, színátmenetei, árnyékolásai. Felismeri a Flash-ből áthozott grafikai elemek ActionScript színértékeit, így csak annyit kell tennünk, hogy bemásoljuk a Fireworks 8 fejlesztői felületén a színértéket, a többit elintézi maga a program.

A Fireworks 8 újabb effektusokkal gazdagodott, így most 25 új, vagy felújított, látványos képi hatást tudunk alkalmazni, vagy akár ezek kombinációját is. Ezzel szinte kimeríthetetlen eszköztárt kapunk a képi hatások megvalósításához.

A Freehand alkalmazás nincs benne a csomagban, cserébe megkapjuk a Contribute 3 és a FlashPaper 2 szoftvereket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés