Connect with us

technokrata

Pörgetőgolyós, többgombos Apple egér

Laptop

Pörgetőgolyós, többgombos Apple egér

Az Apple bemutatta a Mighty Mouse egeret, mely innovatív funkcióinak köszönhetően még könnyebbé teszi a Mac használatát.


A Mighty Mouse négy programozható gombot kínál a professzionális felhasználók számára, a nélkül, hogy feladná az egygombos Apple egerek hagyományos egyszerűségét. Az Apple egyedülálló újdonságként pörgetőgolyót is beépített, melynek segítségével az ablakok tartalma nem csak le-fel, hanem oldalirányba, vagy akár átlósan is pörgethető. A Scroll Ball segítségével természetes és kényelmes mozdulatokkal lehet nagyobb dokumentumokat, képeket áttekinteni, zene vagy film hosszú idővonalát szerkeszteni.

A Mighty Mouse az első többgombos egér, mely sikeresen őrzi meg az egygombos konstrukció egyszerűségét, de szabadon konfigurálható a felhasználó igényei szerint. A sima borítás érintésérzékelőket rejt, melyek fő- vagy segédgombokként használhatók. Például az egér jobb-felső részét megérintve azonnal hozzáférhetővé válnak a Mac OS X helyzetérzékeny menüi. A másik két gomb funkcióját a pörgetőgolyót, vagy az egér két oldalának megnyomása valósítja meg, melyekhez szintén hozzá lehet rendelni az operációs rendszer, vagy a felhasználói programok szolgáltatásait – így például aktiválhatják a Mac OS X 10.4.2 ˝Tiger˝ Dashboard és Exposé funkcióit is.

A Mighty Mouse ergonomikus formája a bal- és jobbkezes használatot egyaránt kényelmessé teszi, az optikai érzékelők pedig szinte bármilyen felületen pontos mozgást biztosítanak. Használható Mac OS X és Windows XP, illetve 2000 rendszerekkel, USB 1.1 és 2.0 portokkal is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle