Connect with us

technokrata

Photoshop CS2 és InDesign CS2 – kipróbálható magyar verzió

Laptop

Photoshop CS2 és InDesign CS2 – kipróbálható magyar verzió

Máris próbát tehetünk az alig több, mint két hete piacra került Creative Suite 2 programcsomag legismertebb két alkotóelemével.

Míg a Photoshop CS2 a grafikusok, fotósok, művészek és képszerkesztők nélkülözhetetlen társa, addig az InDesign CS2 mára a kiadványszerkesztő szoftverek legjelentősebbikévé lépett elő. Mindkét program honosított változata magyar kezelőfelülettel rendelkezik (ugyanakkor a Help menü továbbra is angol maradt), ráadásul megtalálhatjuk mellettük a Bridge alkalmazást is, amely ugyancsak hasznos „munkatársunk” lesz feladataink megoldásában. A demók Windows, és Macintosh változatát egyaránt letölthetjük. Akik pedig még nem ismerik a két szoftver újdonságait, azok számára következzen egy rövid ízelítő:

Adobe Photoshop CS2
A program segítségével mindenekelőtt jelentős időmegtakarítást érhetünk el: pillanatok alatt készíthetünk elképesztő eredményeket az Eltűnési pont (Vanishing Point) eszközzel, mert a klónozó, festő, beillesztő eszközök mind az általunk meghatározott perspektivikus felületen működnek. Ettől kezdve már könnyedén javíthatjuk a perspektivikus képeinket is. Szintén nem feledkezhetünk meg az Intelligens elemek (Smart Object) pontról sem. Többé nem kell attól félnünk, hogy a vektoros kép minősége – a Photoshop programba beágyazva – minden módosításnál (forgatás, nagyítás, kicsinyítés) romlik. Az Adobe Illustrator fájlok importálás után is megtartják vektoros tulajdonságukat, így a minőségük nem romlik szerkesztés közben.

Adobe InDesign CS2
Az Objektumstílusok (Object Styles) olyan eszközt ad a kezünkbe, amivel már nem okoz többé problémát, ha több elemnek ugyanazt a stílust szeretnénk adni (árnyék, kitöltés, körvonal stb.). Mostantól már ugyanis a szöveghez hasonlóan a stílust is meghatározhatunk, így a látvány nemcsak egységessé válik, hanem könnyedén módosíthatjuk is egyszerre mindegyik elemet. Másik jól hasznosítható képessége, hogy ha az Adobe Photoshop és az Adobe PDF fájlok rétegesen készültek el, akkor InDesign-ban ki tudjuk választani, mely rétegek vagy rétegszedők (layer comp) látszódnak, vagy kerülnek kinyomtatásra.

A kipróbálható változatokat 30 napon keresztül tudjuk használni, ezalatt kényelmesen megismerkedhetünk az újdonságokkal, és eldönthetjük, hogy az angol, vagy a magyar nyelvű változat mellett tesszük le a voksunkat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd