Connect with us

technokrata

Photoshop CS2 és InDesign CS2 – kipróbálható magyar verzió

Laptop

Photoshop CS2 és InDesign CS2 – kipróbálható magyar verzió

Máris próbát tehetünk az alig több, mint két hete piacra került Creative Suite 2 programcsomag legismertebb két alkotóelemével.

Míg a Photoshop CS2 a grafikusok, fotósok, művészek és képszerkesztők nélkülözhetetlen társa, addig az InDesign CS2 mára a kiadványszerkesztő szoftverek legjelentősebbikévé lépett elő. Mindkét program honosított változata magyar kezelőfelülettel rendelkezik (ugyanakkor a Help menü továbbra is angol maradt), ráadásul megtalálhatjuk mellettük a Bridge alkalmazást is, amely ugyancsak hasznos „munkatársunk” lesz feladataink megoldásában. A demók Windows, és Macintosh változatát egyaránt letölthetjük. Akik pedig még nem ismerik a két szoftver újdonságait, azok számára következzen egy rövid ízelítő:

Adobe Photoshop CS2
A program segítségével mindenekelőtt jelentős időmegtakarítást érhetünk el: pillanatok alatt készíthetünk elképesztő eredményeket az Eltűnési pont (Vanishing Point) eszközzel, mert a klónozó, festő, beillesztő eszközök mind az általunk meghatározott perspektivikus felületen működnek. Ettől kezdve már könnyedén javíthatjuk a perspektivikus képeinket is. Szintén nem feledkezhetünk meg az Intelligens elemek (Smart Object) pontról sem. Többé nem kell attól félnünk, hogy a vektoros kép minősége – a Photoshop programba beágyazva – minden módosításnál (forgatás, nagyítás, kicsinyítés) romlik. Az Adobe Illustrator fájlok importálás után is megtartják vektoros tulajdonságukat, így a minőségük nem romlik szerkesztés közben.

Adobe InDesign CS2
Az Objektumstílusok (Object Styles) olyan eszközt ad a kezünkbe, amivel már nem okoz többé problémát, ha több elemnek ugyanazt a stílust szeretnénk adni (árnyék, kitöltés, körvonal stb.). Mostantól már ugyanis a szöveghez hasonlóan a stílust is meghatározhatunk, így a látvány nemcsak egységessé válik, hanem könnyedén módosíthatjuk is egyszerre mindegyik elemet. Másik jól hasznosítható képessége, hogy ha az Adobe Photoshop és az Adobe PDF fájlok rétegesen készültek el, akkor InDesign-ban ki tudjuk választani, mely rétegek vagy rétegszedők (layer comp) látszódnak, vagy kerülnek kinyomtatásra.

A kipróbálható változatokat 30 napon keresztül tudjuk használni, ezalatt kényelmesen megismerkedhetünk az újdonságokkal, és eldönthetjük, hogy az angol, vagy a magyar nyelvű változat mellett tesszük le a voksunkat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle