Connect with us

technokrata

A többi böngésző sem jobb az IE-nél?

Laptop

A többi böngésző sem jobb az IE-nél?

Tegnap írtunk arról, hogy az Internet Explorer következő változatának bétája nem felelt meg maradéktalanul egy tesztnek; ám ugyanezen a teszten a legtöbb alternatív böngésző is elhasal(na).

Amint arról szerdán beszámoltunk, az Internet Explorer hetes verziója nem tudta teljesíteni a Web Standards Project úgynevezett Acid2 tesztjét.

Egy olvasónk arra hívta fel a figyelmet, hogy a médiában elterjedt információk nem teljesen fedik a valóságot. A Microsoft a teszt kapcsán azt ismerte el: nem kezeli elsődleges prioritásként az IE7-ben, hogy megfeleljen az Acid2-nek, és ezért nagy esély van rá, hogy a végleges IE7 nem fog neki 100 százalékosan megfelelni. A Microsoft magyarországi részlegénél dolgozó olvasónk állítása szerint: jelenleg nincs olyan böngésző, amely átmenne ezen a teszten, ami ráadásul nem is egyértelműen nevezhető szabványnak. Egyedül a Safari új bétája felel meg az elvárásoknak most, tehát akkor a Firefox és a többi böngésző is megbukott a vizsgán.

Az Acid2 teszt legnagyobb része azzal foglalkozik, hogy hibás CSS és HTML kódok milyen hatással vannak a böngészőre. Ez nem jelenti azt, hogy az egyéb szabványoknak megfelelően készített oldalak nem megfelelően jelennének meg vele.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle