Connect with us

technokrata

Megbukott a vizsgán az Internet Explorer 7

Laptop

Megbukott a vizsgán az Internet Explorer 7

A Microsoft beismerte, hogy a böngésző következő generációja nem tudta teljesíteni a webszaványoknak való megfelelést vizsgáló Acid2 tesztet.

Az elmúlt egy-két hétben megmoccant az állóvíz: a Microsoft átnevezte a Longhornt Vistára, majd kiadta az operációs rendszer első bétaváltozatát – a megújulóban levő Internet Explorerrel (egészen pontosan annak próbaverziójával) egyetemben. Ez utóbbi sok újdonsággal bővül: antiphishing képességekkel, füles böngészéssel stb.; viszont a minap egy igen komoly negatívumot mutatott fel. A Microsoft browsere ugyanis megbukott a Web Standards Project úgynevezett Acid2 tesztjén.

A W3C (World Wide Web Consortium) javaslatainak betartását vizsgáló teszten arra kíváncsiak az adott alkalmazást vizsgálók, hogy eleget tesz-e a böngésző többek között a CSS1 (Cascading Style Sheets), HTML4 és PNG (Portable Network Graphics) szabványoknak. Ha igen, akkor minden valószínűség szerint az összes weboldal úgy fog megjelenni a browserben, ahogyan azt a webmester „megálmodta”. Ha viszont nem sikerül minden feltételnek megfelelni, akkor kompatibilitási problémák léphetnek fel.

Chris Wilson, az Internet Explorer fejlesztéséért felelő vezető programmenedzsere számolt be a kudarcról az IE blogban, s azt is megemlítette, hogy az Acid2 teszt eredményeit kielemzik, és a hibajavítást felveszik a tennivalók listájára. Azt azonban nem „ígérte” Wilson, hogy minden, a teszt tökéletes lefutásához szükséges funkciót implementálni fognak, tehát könnyen elképzelhető, hogy ahogyan a korábbi Internet Explorerek, úgy a hetes változat is „rugalmasan” fogja értelmezni némelyik webes szabványt.

Ennek az lehet a hátránya, hogy az Internet (illetve a Web) „hozzáidomul” az Internet Explorerhez: mivel a böngésző hatalmas dominanciával rendelkezik a piacon, ezért a webfejlesztők (megjelenítési okokból és kényelemből) inkább a Microsoft browsere által diktált szabvány-változatokhoz igazodnak. Azaz annak valószínűsége, hogy valamely weboldal IE 7 alatt rosszul jelenik meg, igen kicsi lesz; viszont továbbra is fennáll az a veszély, hogy az alternatív (a szabványokat sokkal inkább betartó) böngészőket használók pont emiatt az Internet Explorerhez való alkalmazkodás miatt láthatnak majd egy-egy nem (megfelelően) megjelenített weblapot.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd