Connect with us

technokrata

Extravékony, DVD-re rögzítő Canon digitális videokamerák

Laptop

Extravékony, DVD-re rögzítő Canon digitális videokamerák

A Canon bejelentette két stílusos, DVD-re rögzítő legújabb digitális videokameráját.

Az 1/4 colos képátlójú, 1,33 millió képpontos DC10-es és az 1/3,9 colos képátlójú, 2,2 millió képpontos DC20-as modellek modern alumínium vázzal készülnek, a mindössze 47 milliméter széles digitális kamerák segítségével a videók és az állóképek közvetlenül DVD lemezre rögzíthetők, így könnyedén lejátszhatók bármilyen házimozi rendszeren.


Spontán, azonnali, szórakoztató
Mivel nincs szükség tekercselést igénylő szalagokra, a kamera késedelem nélkül tudja rögzíteni a képállományokat, mégpedig közvetlenül a DVD-n lévő következő szabad helyre – így a korábban rögzített felvételek véletlen felülírása már a múlté. A vizuális lejátszási lista lehetővé teszi a különböző jelenetek azonnali megjelenítését és szerkesztését a kamerán.

Könnyed minőség
A gazdag, valósághű színreprodukciót és a jelkonverzió megszüntetését az RGB színszűrő biztosítja. A Canon híres DIGIC DV processzora az osztott jelfeldolgozási technológia révén lehetővé teszi a minőségi videók és állóképek – akár szimultán – készítését is. Az intuitív, könnyedén elérhető külső kezelőszervek szükségtelenné teszik a bonyolult menü-navigációt, a nagyméretű, 2,5 colos szuperfényes LCD képernyő pedig örömtelivé változtatja a fényképezést és a felvételek lejátszását – a háttérvilágítás és a tükröződésmentes bevonat még a tűző nyári napsütésben is kiküszöböli a problémákat.

Fejlett funkciók
Mindkét digitális videokamera olyan fejlett digitális állókép-felvételi funkciókkal rendelkezik, amelyekkel méltó versenytársai számos mai digitális fényképezőgépnek. A különböző funkciók között megtalálhatók a különleges téma módok, a 9 pontos AiAF automatikus élességállítás és a speciális Print/Share (Nyomtatás/Megosztás) gomb, amely megkönnyíti az állóképek számítógép nélküli, bármilyen PictBridge kompatibilis fotónyomtatón közvetlenül kivitelezhető nyomtatását. Mindkét kamera nagy felbontású 16:9 széles képernyős üzemmóddal, erőteljes 10-szeres optikai zoom-os, beépített védősapkás objektívvel és a vibrálás-mentes felvételeket biztosító, az állvány használatát sok esetben kiküszöbölő elektronikus képstabilizátorral (EIS) rendelkezik. A DC20-on ezen kívül ˝Szuper éjszakai˝ üzemmóddal (a mini videolámpával akár teljes sötétségben is lehetséges a felvételkészítés), valamint egy fényvezérelt vakuval is rendelkezik. Az utólagos kreatív feldolgozást a kamerákhoz mellékelt DVD-szerkesztő alkalmazás, a videók és az állóképek gyors áttöltését pedig a nagy sebességű USB 2.0 interfész biztosítja.

Közvetlen, egyszerű hozzáférés
A könnyebb átláthatóság érdekében Lejátszás módban a különböző jelenetek vizuális indexekként jelennek meg. A ˝PLAY LIST˝ (Lejátszási lista) opció segítségével tetszés szerinti válogatást állíthat össze kedvenc videóiból és fényképeiből. A videofelvételek közvetlenül a fényképezőgépen kisebb részekre oszthatók, rövidíthetők, illetve akár törölhetők is. A kamerák gyors és egyszerű DVD-írási funkciója főleg azok számára jelenthet kellemes meglepetést, akik már alig várják az éppen elkészült videoklip nagy képernyős megtekintését. Az erre szolgáló gomb még a bonyolult menühasználatot is szükségtelenné teszi.

Digitális állóképek
A videók és az állóképek feldolgozását különállóan végző DIGIC DV processzor révén a DC10 és a DC20 kamerák teljes értékű digitális fényképezőgépekként is használható. A legtöbb hagyományos videokamera ˝fényképezőgép˝ funkciója csupán a videók egy-egy képkockájának rögzítését végzi el, ezzel szemben a DIGIC DV processzor különálló állókép-feldolgozási csatornán biztosítja a kiváló minőségű JPEG képek létrehozását, így a kamerák komoly vetélytársai számos digitális fényképezőgépnek. Az állóképek DVD-n és miniSD memóriakártyán is rögzíthetők (DVD-n a kiválasztott minőségtől függően akár 8.000 kép is elfér). A gyors rögzítés érdekében arra is lehetőség van, hogy a kamera először a miniSD kártyára rögzítse a képeket, majd onnan másolja át azokat DVD-re.

A különleges téma üzemmódok (Portré, Sport, Éjszakai, Hó, Vízpart, Lombozat és Tűzijáték) a legbonyolultabb megvilágítási helyzetekben is segítenek a kiváló minőségű felvételek elkészítésében. Az automatikus expozíciós üzemmódok között megtalálható a Blende és a Záridő előválasztás, valamint a Programautomatika és a teljesen automata üzemmód is. A manuálisan beállítható 9 pontos AiAF rendszer a nem középponti témákat is tűélesen örökíti meg. A felvételekhez különleges effektusok (Élénk, Lágyrajzú, Bőrárnyalat funkció) használhatók, amelyeket az egyszerűen elérhető fehér-egyensúly és fénymérési módok széles választéka egészíti ki. A legjobb pillanat – illetve akár egy teljes mozgássorozat – megörökítése érdekében a kameráknak nem okoz gondot a gyors, másodpercenként akár 5 képes sorozatfelvételek készítése sem.

Az új digitális videokamerák várhatóan októberben kerülnek a magyarországi szaküzletek polcaira.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd