Connect with us

technokrata

4 megapixeles CCD digitális videokamera a Canontól

Laptop

4 megapixeles CCD digitális videokamera a Canontól

A Canon bemutatta a 4,29 millió képpontos MVX4i digitális videokamerát.

DIGIC DV processzorával, RGB primer színszűrőjével és rengeteg fejlett digitális fényképezőgép-funkciójával az MVX4i a kiváló digitális videó-minőséget meggyőző – számos digitális fényképezőgépet felülmúló – állóképkészítéssel ötvözi.


A Canon fogyasztói videokamera-sorozatának legújabb zászlóshajója emellett 10-szeres optikai zoommal, nagyfelbontású 16:9 széles képernyős móddal, beépített állókép-vakuval és mini videolámpával, nagy fényerejű 2,5 colos színes LCD monitorral, elektronikus képstabilizátorral (EIS), valamint a Motion JPEG és JPEG fájlok rögzítésére szolgáló SD memóriakártya foglalattal rendelkezik. Az MVX4i kamera PictBridge kompatibilis, és tartalmazza a speciális Print/Share (Nyomtatás/Megosztás) gombot, amely megkönnyíti a digitális állóképek számítógép nélküli, kompatibilis fotónyomtatókon történő közvetlen nyomtatását, és a képek számítógépes áttöltését. A mutatós, ergonomikus kialakítás (például az egyvonalban elhelyezkedő kapcsolók, a rovátkolt felületű gombok és a szuper-kompakt váz) főként azon felhasználók elismerését vívják majd ki, akik a funkciók sokasága mellett elvárják a kiemelkedő minőségű formatervezést és kivitelezést is.

Kettő az egyben
Az RGB primer színszűrővel még tökéletesebb tonális pontosság és színreprodukció érhető el. A videoképek egyszerű ˝kimerevítése˝ helyett a digitális állóképek készítésekor a DIGIC DV processzor különálló számítási csatornákon dolgozza fel a fénykép- és a videoadatokat, figyelembe véve a két adattípus közötti specifikus eltéréseket is. Az eredmény: számos digitális fényképezőgépet megelőzve, kiváló minőségű 4 millió képpontos állóképek készítése. A kamerával egyszerre rögzíthetők videófelvételek és állóképek. Állóképek esetén egy sorozatban – 5 kép/másodperces sebességgel – akár 60 kép is készíthető – ilyen teljesítmény csak nagyon kevés digitális fényképezőgépre jellemző.

Kiemelkedő digitális videofelvétel
Az átfogó panorámahatás érdekében az MVX4i valódi széles képernyős, nagy felbontású 16:9 móddal is rendelkezik. Az új, rendkívül kisméretű, teljesen üveg 10-szeres zoom objektív saroktól sarokig tűéles, kiváló kontrasztú képet biztosít. Az elektronikus képstabilizátor (ElS) pedig a vibrálásmentes felvételek készítését biztosítja, ami különösen a nagy zoom értékek alkalmazásakor hasznos.

Beépített digitális fényképezőgép
A komplikált menük helyett a fotósok számára a speciális AE módválasztó tárcsa biztosít azonnali hozzáférést a rengeteg felvételi és digitális állóképfelvételi funkcióhoz. A különleges téma módok használata bonyolult fényviszonyok között is nagyszerű felvételeket eredményez. A Canon magasabb kategóriájú digitális fényképezőgépeiből átvett 9 pontos AiAF rendszer segítségével a képek és a videók – még a középponton kívül eső témák esetében is – mindig fókuszban lesznek, és az azt kiegészítő kifinomult fénymérési módok (kiértékelő, középre súlyozott átlagoló és spot) révén tökéletes expozíció érhető el. Az MVX4i mini videolámpája és fényvezérelt vakuja (Light Guide Flash) révén a kiválasztott téma gyenge fényviszonyok között, illetve akár teljes sötétségben is fényképezhető. A minél kiegyensúlyozottabb hangfelvételeket kézi jelszint-szabályzó is segíti.

Egyszerű nyomtatás
Az MVX4i videokamera bármilyen PictBridge kompatibilis nyomtatóhoz csatlakoztatható, így akár A4-es méretben is kiváló minőségben nyomtathatók ki az állóképek. A nyomtatás és a számítógépre való áttöltés egyetlen lépésben megoldható a Print/Share (Nyomtatás/Megosztás) gombbal, amely jelzi a csatlakozás létrejöttét is.

Egyórányi Motion-JPEG
A videokamerákkal a Motion-JPEG videofájlok közvetlenül MMC vagy SD memóriakártyára rögzíthetők, így lényegesen leegyszerűsödik a klipek és felvételek internetes megosztása. A memóriakártya kapacitásától függően akár 60 perces Motion-JPEG anyag is rögzíthető.

Az új modell várhatóan szeptemberben jelenik meg Magyarországon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd