Connect with us

technokrata

Ingyen Nero Burning Rom

Laptop

Ingyen Nero Burning Rom

Ismét megújult a linuxos CD/DVD-író alkalmazás, mely bizonyos feltételek mellett ingyenesen használható.

Idén márciusban, a hónap közepén vált először elérhetővé a közismert alkalmazás linuxos változata. Az Ahead akkor úgy döntött, hogy aki már rendelkezik egy eredeti, Windows-os változattal, annak a linuxos verzió ingyen jár. Ezen nem változtatott azóta sem, így a szoftverért továbbra sem kell fizetni annak, aki már korábban megvásárolta valamelyik Windows-os kiadást.

Újdonság viszont, hogy a napokban megjelent a Nero linuxos, 2-es változata. Ebben már lehetősége nyílik a pingvines operációs rendszert használóknak arra is, hogy DVD videókat másoljanak, illetve kétrétegű DVD-ket írjanak. A Windows-os kiadás azért még mindig többet tud (például hangsávokat létrehozni, de képes DVD authoringra is), ezt Craig Campbell, a szoftverfejlesztő technikai igazgatója is elismerte. Campbell azonban hozzátette, hogy a cég tervei között szerepel a linuxos változat továbbfejlesztése, természetesen az igények függvényében.

A NeroLINUX névre keresztelt program a NeroAPI 6.6 által támogatott összes belső és USB-n csatlakoztatható CD- és DVD-írót támogatja. Kernel optimalizációkat tartalmaz, kompatibilis a FreeDB-vel, így képes a lemezinformációkat közvetlenül az Internetről leszedni. Támogatja az új, 2.6-os IDE driver interfészt, képes audió kódolásra és dekódolásra on the fly módon (azaz röptében, ideiglenes állomány alkalmazása nélkül), külső alkalmazások használatával (mpg123, ogg123). A 2.4 és a 2.6-os kernelekkel is együtt tud dolgozni.

Szinte minden formátumú optikai lemez vagy file-rendszer égetésére képes: adat CD-k/DVD-k (ISO9660, UDF és UDF/ISO9660 Bridge), bootolható CD-k/DVD-k, audio CD-k, kevert módú CD-k – nem okoz gondot egyik sem. CD- és DVD-képeket (ISO, NRG és Cue Sheet) is kezel, tud többmenetes (multisession) CD-t és DVD-t, kétrétegű DVD-t írni; képes CD és DVD másolására, mint Windows alatt. Audio CD-kről képes leszedni a hanganyagot stb.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd