Connect with us

technokrata

Ingyen Nero Burning Rom

Laptop

Ingyen Nero Burning Rom

Ismét megújult a linuxos CD/DVD-író alkalmazás, mely bizonyos feltételek mellett ingyenesen használható.

Idén márciusban, a hónap közepén vált először elérhetővé a közismert alkalmazás linuxos változata. Az Ahead akkor úgy döntött, hogy aki már rendelkezik egy eredeti, Windows-os változattal, annak a linuxos verzió ingyen jár. Ezen nem változtatott azóta sem, így a szoftverért továbbra sem kell fizetni annak, aki már korábban megvásárolta valamelyik Windows-os kiadást.

Újdonság viszont, hogy a napokban megjelent a Nero linuxos, 2-es változata. Ebben már lehetősége nyílik a pingvines operációs rendszert használóknak arra is, hogy DVD videókat másoljanak, illetve kétrétegű DVD-ket írjanak. A Windows-os kiadás azért még mindig többet tud (például hangsávokat létrehozni, de képes DVD authoringra is), ezt Craig Campbell, a szoftverfejlesztő technikai igazgatója is elismerte. Campbell azonban hozzátette, hogy a cég tervei között szerepel a linuxos változat továbbfejlesztése, természetesen az igények függvényében.

A NeroLINUX névre keresztelt program a NeroAPI 6.6 által támogatott összes belső és USB-n csatlakoztatható CD- és DVD-írót támogatja. Kernel optimalizációkat tartalmaz, kompatibilis a FreeDB-vel, így képes a lemezinformációkat közvetlenül az Internetről leszedni. Támogatja az új, 2.6-os IDE driver interfészt, képes audió kódolásra és dekódolásra on the fly módon (azaz röptében, ideiglenes állomány alkalmazása nélkül), külső alkalmazások használatával (mpg123, ogg123). A 2.4 és a 2.6-os kernelekkel is együtt tud dolgozni.

Szinte minden formátumú optikai lemez vagy file-rendszer égetésére képes: adat CD-k/DVD-k (ISO9660, UDF és UDF/ISO9660 Bridge), bootolható CD-k/DVD-k, audio CD-k, kevert módú CD-k – nem okoz gondot egyik sem. CD- és DVD-képeket (ISO, NRG és Cue Sheet) is kezel, tud többmenetes (multisession) CD-t és DVD-t, kétrétegű DVD-t írni; képes CD és DVD másolására, mint Windows alatt. Audio CD-kről képes leszedni a hanganyagot stb.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek