Connect with us

Hirdetés

technokrata

eContentPlus és GVOP tájékoztató

Laptop

eContentPlus és GVOP tájékoztató

Információs nap az IHM-ben az EU „e-tartalom-plusz” programjáról és a GVOP információs iparág fejlesztését célzó pályázatairól.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), az IT Kht. és a Magyar Tartalomipari Szövetség szakértői 2005. június 29-én információs napon tájékoztatták a szakmai közönséget az Európai Unió eContentPlus, azaz „e-tartalom-plusz” elnevezésű, 149 millió euró keretösszegű programjáról, valamint a hazai nemzeti fejlesztési terv keretében az információs (digitális tartalom) iparág fejlesztésére kiírt pályázatokról, a pályázatkészítéssel és bírálati szempontokkal kapcsolatos hasznos információkról.

Az Európai Unió 2005-2008-ig tartó „e-tartalom-plusz” közösségi programjának célja a digitális tartalom hozzáférhetőbbé, felhasználhatóbbá és hasznosíthatóbbá tétele az Európai Unión belül, egy többnyelvű, multikulturális környezetben. A program bővíti a felhasználók választási lehetőségeit, továbbá támogatja az ismeretekkel gazdagított digitális interakció új módjait.

A program emellett strukturált keretet biztosít az európai minőségi digitális tartalom – a Digitális Tartalom Európai Térsége – számára, megkönnyítve a tapasztalatok és a legmegfelelőbb gyakorlat átadását, valamint a tartalomágazatok, a tartalomszolgáltatók és a felhasználók közötti hatékony együttműködést.

Az „e-tartalom-plusz” célterületei:

  • területi adatok, adatbázisok;
  • oktatási és képzési tartalmak;
  • kulturális és tudományos tartalmak.

A közösségi program megvalósítására 2008. december 31-éig 149 millió euró pénzügyi keret áll rendelkezésre, amelyből a 2006. december 31-éig terjedő időszakban 55,6 millió eurót pályázhatnak meg az uniós tagországok jogi személyeinek konzorciumai.

Az uniós pályázaton való sikeres magyar részvétel érdekében az IHM a MATISZ-szal, mint nemzeti kontaktponttal együttműködve nemzeti szinten, valamint Ausztria, Csehország, Szlovákia partnertárcáival együtt nemzetközi szinten nyújt támogatást.

Az információs napon az IT Kht. – az IHM pályázatainak kezelésére és kiemelt informatikai projektjeinek irányítására létrehozott szervezet – szakértői a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjának (GVOP) 4.2 intézkedéséről, az információs (digitális tartalom) iparág fejlesztésére kiírt pályázatairól tartottak tájékoztatót.

4.2.1 Üzleti tartalomfejlesztés támogatása kis- és középvállalkozások számára

A támogatás céljai:

  • új, online tartalmak létrehozása és szolgáltatása;
  • meglévő tartalmak online hozzáférhetővé tétele, szolgáltatása, a hozzáférés javítása.

A rendelkezésre álló keretösszeg 2005-ben: 1.300 millió forint.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 50 százaléka, minimum 5 millió, és maximum 100 millió forint.

4.2.2 Tartalomipari és közcélú tartalomszolgáltatás fejlesztése

A pályázat célja a közcélú adatok újrafelhasználásának és kereskedelmének növelése, valamint a közintézmények és a magánszféra együttműködésének részeként megvalósuló tudományos és kulturális tartalmak online elérhetővé tétele.

A rendelkezésre álló keretösszeg 2005-ben: 800 millió forint.

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 50 százaléka, minimum 5 millió és maximum 100 millió forint.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés