Connect with us

technokrata

A Xerox bemutatta a világ első szilárd tintás irodai színes multifunkciós rendszerét

Laptop

A Xerox bemutatta a világ első szilárd tintás irodai színes multifunkciós rendszerét

A Xerox képalkotási csúcstechnológiát kínál három új, továbbfejlesztett termékben.

A Xerox bemutatta a világ első szilárd tintás színes multifunkciós rendszerét. A szabadalmaztatott technológiájú termék kategóriájának legjobb hasonló rendszereinél kétszer gyorsabban készíti el a színes nyomatokat, ráadásul 30-60%-kal olcsóbb náluk.
A kis és közepes méretű munkacsoportok számára megalkotott Xerox WorkCentre C2424 multifunkciós rendszer páratlan nyomtatási, másolási és szkennelési teljesítményt nyújt egyetlen termékben. A színes és a fekete-fehér irodai dokumentumokat, például szövegfile-okat, táblázatokat és prezentációkat 24 oldal/perc sebességgel nyomtatja – ezen az árszinten egyetlen más integrált berendezés sem képes ilyen gyorsan elvégezni ezt a feladatot.

„A kivételes képminőségű és meglepően könnyen használható WorkCentre C2424 minden alapvető irodai funkciót integrál. Megjelenésében is tökéletesen kompakt eszköz, amely más, munkacsoportok számára készült színes berendezésekhez képest extra másolási funkciókat is biztosít.” – fejtette ki Marlene Glazer, a piacvezető Buyer´s Laboratory (BLI) független tesztelő szervezet munkatársa. „A jelenleg kapható, hasonló színes nyomtatási sebességet nyújtó termékek közül kétségkívül ez a berendezés a legolcsóbb. Ehhez viszonyítva a versenytársak egyetlen terméke sem biztosítja a WorkCentre C2424 kínálta értéket, teljesítményt és funkcionalitást.”

A Xerox WorkCentre C2424 korszerű konstrukciója több mint 80, a szilárd tintás nyomtatási technológiához kapcsolódó szabadalmon alapszik.


Szilárd tinta

„Ezzel az áttörést jelentő termékkel a Xerox díjnyertes szilárd tintás technológiáját kiterjesztettük az egyfunkciós nyomtatókról a multifunkciós irodai rendszerekre.” – jelentette ki Kerpen Szabolcs, a Xerox Magyarország Kft. irodai termékspecialistája. „A WorkCentre C2424 színes rendszer jobb árat, jobb nyomtatási minőséget és hatékonyabb, könnyebb használatot kínál irodai ügyfeleinknek, mint bármely más ilyen kategóriájú termék.”

A Xerox irodai termékeinek értékesítési volumenét és az ügyfélkör bővítését célzó stratégiájával összhangban WorkCentre C2424 az első multifunkciós berendezés, mely nemcsak a Xerox exkluzív értékesítési partnereinél, hanem viszonteladóknál is megvásárolható.

Ezenfelül a Xerox két másik irodai rendszert is bevezet: a Xerox CopyCentre C118 fekete-fehér másolót és a Xerox WorkCentre M118/M118i fekete-fehér alap multifunkciós rendszereket. Ezek a kompakt multifunkciós termékek a kis és közepes munkacsoportok másolási, nyomtatási, szkennelési és faxolási igényeit elégítik ki.

Xerox WorkCentre C2424
A WorkCentre C2424 24 oldal/perc sebességgel nyomtat és másol, percenként 20 képet szkennel, továbbá az első színes nyomtatot 6, az első színes másolatot pedig 15 másodpercen belül adja ki. A szilárd tintás technológia porított festék helyett szilárd, polimer alapú festéket alkalmaz. Képalkotási folyamata egy ofszet nyomdagéphez hasonló, de kifejezetten mindennapi irodai használatra fejlesztette ki a Xerox. A színes képek előállítása szilárd festékrudak felmelegítésével kezdődik, melyekről aztán a megfelelő színek a nyomtatóban található dobra kerülnek, ami ezután átviszi a képet a papírra. Ez az eljárás kiváló minőségű, élénk színű, egyenletes nyomatokat eredményez. A WorkCentre C2424 nem tartalmaz folyékony halmazállapotú anyagokat, tartályokat, patronokat, sem porított festékeket, ezért használata még könnyebb, karbantartásakor is tökéletesen tiszta, és a szilárd tintás eljárás jobban kíméli a környezetet más megoldásoknál.


Xerox WorkCentre C2424

Beépített nyomtatási, másolási és szkennelési funkcióinak köszönhetően a WorkCentre C2424 jobban megfelel a munkacsoportok igényeinek, mint a kevésbé teherbíró All-In-One tintasugaras eszközök vagy a különálló személyi nyomtatóból és szkennerből összeállított megoldások. Több feladatot képes egyidejűleg kezelni, ennek köszönhetően a legelfoglaltabb munkacsoportok is hatékonyan végezhetik munkájukat. Például ha egy irodai munkatárs másolni szeretne, azonnal elindíthatja a másolási feladatot, nem kell megvárnia, amíg egy más által indított nyomtatás befejeződik.

A WorkCentre C2424 tervezésekor a Xerox mérnökei kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a berendezést minden szempontból könnyű legyen használni. A WorkCentre C2424 kicsomagolása, telepítése és használatba vétele 15 perc alatt elvégezhető. A telepítő automatikusan telepíti a nyomtatási és a szkennelési alrendszer hálózati illesztőprogramjait, többek között a Xerox CentreWare nyomtató-felügyeleti szoftverét. A versenytársak lézer alapú multifunkciós színes termékeiben alkalmazott hagyományos festékkazettákkal szemben a WorkCentre C2424 szilárd festékrúdjait olyan könnyű utántölteni, mint tűzőgépbe a kapcsokat. A WorkCentre C2424 egyszerűvé teszi a hálózati szkennelést is: a felhasználó választhat, hogy közvetlenül a számítógépére, egy biztonságos postafiókba vagy nyilvános mappába kívánja beolvasni a dokumentumokat. A WorkCentre C2424 DX konfigurációt a ScanSoft PaperPort Pro és az OmniPage szoftverrel kiegészítve a szkennelt file-ok még könnyebben kezelhetők, és a beolvasott képek egyszerűen átalakíthatók szerkeszthető szövegfile-okká.

Xerox CopyCentre C118 és a WorkCentre M118/M118i
A 18 oldal/perc sebességű CopyCentre C118 és a WorkCentre M118/M118i multifunkciós berendezés jellemzői és funkciói egyszerűsítik a napi irodai munkát. A Xerox CentreWare Internet Services felügyeleti szoftverével a munkacsoportok távolról felügyelhetik ezeket az eszközöket, valamint a hálózatukon lévő más Xerox gyártmányú gépeket.

A WorkCentre M118 másolási és nyomtatási funkciókat nyújt, míg a WorkCentre M118i ezen kívül faxolást és e-mailbe szkennelést is kínál. A faxolás során az egygombos faxolás, a csoporthívás és az asztali gépről indított faxolás időt takarít meg, a ”2-up” (két oldal egy lapra) funkcióval pedig egy faxolt lapon két oldal helyezhető el, ami időt és papírt takarít meg.

A CopyCentre C118 és a WorkCentre M118/M118i sokféle méretű papírt és nyomathordozót tud kezelni, többek között akár 200 g/m2 súlyú kartonpapírt is. A Xerox korszerű technológiájával előállított emulzió-aggregációs (EA) festék nem porított, hanem kémiai úton növesztett festékszemcséket tartalmaz; ennek eredményeként a festékrészecskék kisebbek és egységesebb méretűek, ami élesebb és megbízhatóbb nyomatminőséget eredményez.

Elérhetőség
A termékeket Magyarországon 2005. júliusától lehet megrendelni. A WorkCentre C2424, a CopyCentre C118 és a WorkCentre M118/M118i a Xerox viszonteladóitól, hivatalos értékesítési partnereitől vagy közvetlenül a Xerox értékesítési szakembereitől szerezhető be.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle