Connect with us

Újabb áldozatot szedett a mértéktelen játék

Laptop

Újabb áldozatot szedett a mértéktelen játék

Egy 12 éves orosz kisfiú esett áldozatul a videojátékok iránt tanúsított rajongásának.

Jekatyerinburg városában egy tinédzser fiú agyvérzés áldozata lett, miután hihetetlen mennyiségű időt töltött videojátékok előtt. Egy számítógépes klubban több mint fél napot töltött az orosz kisfiú még a múlt hónapban – ami önmagában még nem lett volna baj, de ő ezt az időt szinte folyamatosan játékkal töltötte. 12 órányi „szórakozás” után hazament, de furcsa viselkedése miatt édesanyja kihívta a mentőket. A gyerek így hamar kórházba került, ahol megállapították, hogy a folyamatos agyi terhelés agyvérzéshez vezetett. Hét hétig küzdöttek az életéért, ám a fiatal szervezet végül feladta a csatát, és a múlt héten meghalt a kis beteg.

Igaz, hogy az orosz fiú egy, csak a boncoláskor felfedezett agyi betegségben szenvedett, és ez minden bizonnyal hozzájárult tragikus halálához, ám az orvosok arra intenek, hogy erre egészséges embernél is sor kerülhet, ha szintén nem tud mértéket tartani. A kórház doktorai arról számoltak be, hogy Oroszországban a hasonló korosztályba tartozó fiúk mintegy négyötöde hasonló veszélynek van kitéve, mivel gyakorlatilag játékfüggő. És nem csak az epilepsziás rohamot kiváltó, hosszan tartó villódzó képek jelentenek gondot, hanem az is, hogy ezek a gyerekek gyakran úgy töltenek 8-10 órát a képernyő előtt, hogy nem esznek, nem isznak és nem pihennek. Mindez extrém mértékben megterheli a szervezetüket.

Orvosi vélemények szerint a komoly játékfüggőség negatívan érinti a fiatalkorúak fejlődését, mind fizikai, mind mentális értelemben. A túlzásba vitt játék depresszióhoz és egyéb pszichológiai rendellenességekhez vezethet.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom