Connect with us

technokrata

Több mint 1 millió eladott Linux-szerver

Laptop

Több mint 1 millió eladott Linux-szerver

A HP ma bejelentette, hogy 1998-óta több mint 1 millió Linux-szervert adott el a globális piacon. Ezzel az eredménnyel az ágazatban elsőként lépte át a jelképes 1 milliós határt.

A HP 29 negyedéve őrzi első helyét a Linux-szegmensben. 2005 első negyedévében a piaci átlagnál 2,5 százalékponttal magasabb forgalombővülést produkált az előző év megfelelő időszakához viszonyítva: közel tízszer annyi Linux-szervert értékesített, mint a Sun, csaknem 8 százalékponttal nagyobb – negyedéves árbevétel alapján számított – piaci részesedést ért el, mint az IBM, és mind eladott darabszám, mind pedig árbevétel szerint megelőzte a Dellt.

„A számok nem hazudnak. Az ügyfelek egyértelműen a HP-t választják, ha megbízható partnert keresnek linuxos vagy nyílt forráskódú megoldásaik bevezetéséhez” – nyilatkozta Martin Fink, a HP nyílt forráskódú és Linux-alapú megoldásokért felelős szervezetének alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A HP számos kulcsfontosságú területen – köztük a blade-megoldások, az asztali és noteszgépek, a nagyvállalati szerverek, a virtualizáció és az otthoni eszközök szegmensében is – kiemelt figyelmet fordít a Linux-alapú és nyílt forráskódú szoftverekkel kapcsolatos fejlesztésekre és innovációkra. Saját szervezetén belül teszteli az új szoftverek teljesítményét, ily módon hiteles gyakorlati támogatást tud nyújtani azoknakSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle