Connect with us

Pajna Sándor helyettes államtitkár megnyitotta Burgenland első eMagyar pontját

Laptop

Pajna Sándor helyettes államtitkár megnyitotta Burgenland első eMagyar pontját

Fontos, hogy a lakosság a közösségi Internet-hozzáférési helyeken ingyen vagy kedvezményes áron használhassa az Internetet.

2005. június 21-én, kedden Pajna Sándor, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára felavatta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával, a „Szülőföldön az információs társadalomba 1” pályázatnak köszönhetően létrejött első burgenlandi eMagyar pontot Felsőőrön, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület székházában.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a határon túli magyarság információs társadalomba való bekapcsolódását kiemelt misszióként kezeli. Célja, hogy a határon túl élő magyarság szülőföldje legdinamikusabban fejlődő közösségévé váljon.

A határon túli magyar szervezetek az IHM-mel együttműködve elkészítették helyi informatikai fejlesztési stratégiájukat, amelyek alapjául szolgáltak az IHM 2004-ben meghirdetett „Szülőföldön az információs társadalomba” címet viselő programjának. A program fő eleme a hazai eMagyarország pontok mintájára kialakított úgynevezett eMagyar pontok határon túli magyarlakta településeken kialakítandó hálózata, amelynek célja, hogy a lakosság a közösségi Internet-hozzáférési helyeken ingyen vagy kedvezményes áron használhassa az Internetet.

A programra rendelkezésre álló 228 millió forintból mintegy 140 millió forint az infrastruktúra kiépítését és eMagyar-pontok létrehozását, több mint 26 millió forint a tartalomfejlesztést, közel 15 millió forint az informatikai képzést, közel 21 millió forint a magyar kultúra digitális megőrzését és 24 millió forint az infokommunikációs fejlesztéseket szolgálja.

A programnak köszönhetően 179 eMagyar pont nyitja meg kapuit a határon túli magyarok lakta településeken.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom