Connect with us

technokrata

Öt év fejlődés után további növekedést tervez a Siemens PSE Szegeden

Laptop

Öt év fejlődés után további növekedést tervez a Siemens PSE Szegeden

A vállalat szegedi szakembereinek tudására a Siemens nemzetközi ügyfelei mobil távközlési rendszerek és alkalmazásaik, digitális telefonközpontok, valamint a digitális televíziózáshoz kapcsolódó fejlesztésekben tartanak igényt. A Siemens PSE Szegedről vesz részt világszerte, Kolumbiától Indonéziáig folyó szoftverinformatikai integrációs projektben.

Sikeres évek után további fejlődést tervez Szegeden a Siemens program és rendszerfejlesztéssel foglalkozó ágazatának, a Program and System Engineering-nek (PSE) magyarországi vállalata – jelentette be Udo Scheiblauer, a Siemens PSE csoport nemzetközi vezetője. A szegedi fejlesztőbázison a vállalat jelenleg 64 munkatársat foglalkoztat nemzetközi kutatás-fejlesztési projekteken. A cég további növekedést tervez, amelynek üteme a helyi magyar piaci lehetőségektől is függ.

A Siemens PSE csoport vezetője kiemelte, hogy magyar városként Szeged – Budapest mellett – az elmúlt öt év alatt egy Európában egyedülálló informatikai és távközlési kutatás-fejlesztési hálózat részévé vált. A több mint 43 évvel ezelőtt alapított PSE csoport jelenleg az Európa hét országában és Ázsiában foglalkoztatott közel 6000 szakemberével évente mintegy 448 millió eurós forgalmat realizál.

Edward Schembera, a Siemens PSE Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szegedi fejlesztőbázis fejlődésének egyik alapját a Szegedi Tudományegyetemről kikerülő, kiváló képzettségű hallgatók jelentik. A Szegeden öt évvel ezelőtt megnyitott fejlesztőbázis az elmúlt évben húsz fővel tudta növelni szegedi munkatársainak számát.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a vállalat – a Siemens Rt. más ágazataival együtt – nemzetközi fejlesztései mellett szerepet kíván vállalni a régió informatikai fejlesztésében is. A szegedi szakemberek magas szintű szakmai ismereteikkel és helyi tapasztalataikkal, valamint a PSE csoport 6000 fejlesztőmérnökéből álló tudáshálózatára támaszkodva járulhatnak hozzá a szegedi fejlesztésekhez.

A Siemens PSE részt vesz a városban több mint egy évvel ezelőtt létrehozott „e-Szeged” kezdeményezésében is, amelynek célja az informatikai vállalatok és az egyetem közötti együttműködés elősegítése.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom