Connect with us

technokrata

Kipróbálható Adobe Creative Suite 2 elemek

Laptop

Kipróbálható Adobe Creative Suite 2 elemek

Letölthetővé vált a programcsomag minden egyes komponensének demó verziója.

Adobe Acrobat 7 Pro
A program egyik legnagyobb előnye, a Kibővített megjegyzések. Ezt használva mindenki, aki az ingyenesen letölthető Adobe Reader PDF-olvasót alkalmazza, beleírhatja megjegyzéseit az Acrobat PDF-dokumentumokba, amennyiben ezt az Acrobat 7 Pro-ban engedélyeztük.

Adobe GoLive CS2
Komoly könnyebbséget jelent, hogy az Adobe InDesign alkalmazásban elkészített kiadványunkat a kibővített InDesign csomag (InDesign package for GoLive) segítségével egyszerűen átvihetjük a GoLive programba. A GoLive a csomagot megnyitva automatikusan XHTML szabványú oldalakat generál a kiadványunkból, megtartva annak teljes grafikai és szövegtördelési elrendezését, így segítve minket az arculat, kiadvány, és a teljes dokumentációk online felületre való átültetésében. Külön jópont, hogy a fejlesztők újraírták a HTML kódgeneráló modult, így kapott weboldal sokkal letisztultabb kódot tartalmaz, nincsen tele felesleges információkkal. És még egy extra: akár mobiltelefonra is publikálhatunk vele.

Adobe Illustrator CS2
Itt mindenképpen szükséges kiemelni a Vektorizálás (Live Trace) képességét, amelyért az Adobe Streamline új, továbbfejlesztett változata felel. Használatával a egy pixeles képből komolyabb megerőltetés nélkül készíthetünk vektorosat.

Adobe InDesign CS2
Az Objektumstílusok (Object Styles) olyan eszközt ad a kezünkbe, amivel már nem okoz többé problémát, ha több elemnek ugyanazt a stílust szeretnénk adni (árnyék, kitöltés, körvonal stb.). Mostantól már ugyanis a szöveghez hasonlóan a stílust is meghatározhatunk, így a látvány nemcsak egységessé válik, hanem könnyedén módosíthatjuk is egyszerre mindegyik elemet. Másik jól hasznosítható képessége, hogy ha az Adobe Photoshop és az Adobe PDF fájlok rétegesen készültek el, akkor InDesignban ki tudjuk választani, mely rétegek vagy rétegszedők (layer comp) látszódnak, vagy kerülnek kinyomtatásra.

Adobe Photoshop CS2
A program segítségével pillanatok alatt érhetünk el elképesztő eredményeket az Eltűnési pont (Vanishing Point) eszközzel, mert a klónozó, festő, beillesztő eszközök mind az általunk meghatározott perspektivikus felületen működnek. Ettől kezdve már könnyedén javíthatjuk a perspektivikus képeinket is. Szintén nem feledkezhetünk meg az Intelligens elemek (Smart Object) pontról sem. Többé nem kell attól félnünk, hogy a vektoros kép minősége – a Photoshop programba beágyazva – minden módosításnál (forgatás, nagyítás, kicsinyítés) romlik. Az Adobe Illustrator fájlok importálás után is megtartják vektoros tulajdonságukat, így a minőségük nem romlik szerkesztés közben.

Az Adobe Creative Suite 2 szoftvereket külön-külön lehet kipróbálni, vagyis a csomag egyes részeinek összehangoltsága csak a teljes verzióban él. Ettől eltekintve viszont minden mást megtalálhatunk az új változatokban, így 30 napon keresztül semmi sem szabhat annak határt, hogy megismerjük a programok sok-sok újdonságát.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom