Connect with us

technokrata

Nagyszabású notebookakkumulátor-visszahívási program

Laptop

Nagyszabású notebookakkumulátor-visszahívási program

A Fujitsu Siemens Computers visszahívja egyes AMILO noteszgépei akkumulátorait. A cég azután döntött a proaktív csereprogram elindításáról, hogy rendkívül korlátozott számban ugyan, de visszajelzést kapott ügyfeleitől az akkumulátorok hibájáról.

A Fujitsu Siemens Computers javasolja, hogy ügyfelei szüntessék be az érintett modelleknél az akkumulátor használatát, és a továbbiakban kizárólag AC-adapterrel biztosítsák noteszgépük tápellátását. A vállalat ingyenes csereakkumulátort biztosít érintett ügyfeleinek. A cseréhez külön weboldal nyújt segítséget, illetve a hétköznapokon (9.00-tól 18.00-ig) elérhető 06-40-200-400 telefonszámon lehet további instrukciók birtokába jutni.

„Ügyfeleink elégedettségét és biztonságát kiemelt szempontként kezeljük. Ezért a proaktív csereprogram is fontos számunkra, és szeretnénk a lehető legtöbb ügyfelünkhöz eljuttatni a hírt”– nyilatkozta Amy Flécher, a vállalat szóvivője. „Garantáljuk termékeink minőségét, és mindent megteszünk azért, hogy teljesítsük ügyfeleink cégünkkel kapcsolatos elvárásait.”

Az érintett számítógépmodellek neve: AMILO A7640, A1640, M1405, M1424, M1425, M7405, M7424, M7425, AMILO Pro V2020. Valamennyi érintett akkumulátormodell száma G1L1-re végződik.

Egyes akkumulátorok hibája a cellák túlmelegedését okozhatja, ami tűzveszéllyel járhat. A Fujitsu Siemens Computers eddig négy esetben kapott visszajelzést az akkumulátorok túlmelegedéséről. A hiba potenciálisan 250.000 egységet érint. Személyi sérülésről jelen közlemény kiadásának dátumáig nem érkezett hír.

Az érintett akkukat tartalmazó számítógépeket 2004 októbere és a jelen dátum között disztribútorok, viszonteladók, katalógusáruházak és kiskereskedelmi egységek árusították. Az egységeket bizonyos esetekben tartalékakkuként értékesítették.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák