Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Synergon üzemelteti a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet teljes integrált kórházi rendszerét

Laptop

A Synergon üzemelteti a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet teljes integrált kórházi rendszerét

A folyamatos üzemeltetéshez a Synergon Informatika Rt. munkatársakat vett át a kórháztól.

A Synergon Informatika Rt. szállította és üzemelteti a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet teljes körű kórházi informatikai rendszerét, amelynek kiépítése 2003-ban kezdődött. Az InfoRend integrált informatikai megoldásával megvalósult az egységesített klinikai- és betegadminisztráció, a vizsgálati és laboradatok azonnali elérése, valamint a gazdasági döntéseket támogató, teljes körű, gyors és pontos adatszolgáltatás. A folyamatos üzemeltetéshez a Synergon Informatika Rt. munkatársakat vett át a kórháztól.

Szigetrendszerek helyett átfogó megoldás
A gyermekgyógyintézet mára teljes egészében leváltotta meglévő szigetalkalmazásait és a Synergon korszerű – hazai fejlesztésű – rendszerét használja. Az intézmény új, integrált informatikai rendszere lefedi a gyógyító-, és betegadminisztrációs folyamatokat mind a járóbeteg, mind a fekvőbeteg ellátásban. A helyi, specifikus rendszerekkel – beleértve a diagnosztikai és más klinikai adatgyűjtés szempontjából fontos tevékenységeket is támogató alkalmazást –, valamint a gazdasági rendszerrel összehangolva, teljes körű képet biztosít a gazdasági- és az orvos-szakmai irányítói tevékenység hatékony ellátására egyaránt.

Javuló finanszírozás
Az Inforend rendszer bevezetése jelentős változást okozott a kórház gazdálkodásában, finanszírozási rendszerében és a betegkezelésben. A betegadatok immár egységes rendszerben vannak rögzítve, a finanszírozási előkalkuláció révén a kórházvezetés számára könnyebb lett a bevételek előrejelzése, és számos betegellátási folyamat is egyszerűsödött. A rendszer bevezetésével továbbra is stabilizálható a kórház finanszírozása a degresszív teljesítményelszámolás ellenére is, mivel az Inforend segítségével szigorúan rögzített finanszírozott ellátások és a hibák időbeli észlelésével az ellátási pontszám a tervezettnek – az OEP-nek lejelentettnek – megfelelően alakul.

Egyszerűsített, átlátható üzemeltetési tevékenység
A Synergon több speciális eszközzel segíti az üzemeltetési tevékenységet, melyek kidolgozásakor figyelembe vették az egészségügyi intézmények informatikai sajátosságait, speciális igényeit is, biztosítva a pontos reagálást, a támogatási folyamat átláthatóságát és a visszamenőleges dokumentációt is.

Az Inforend Web Adminisztrátor segítségével az intézeti rendszer üzemeltetői egy internetes felületen keresztül jelenthetik be az általuk helyben nem kezelhető problémákat. A rendszer előnye, hogy egy helyen bármilyen időszakra vonatkozóan áttekinthető a teljes folyamat, beleértve a megtett intézkedéseket és várható eredményeiket is. Ez az eszköz biztosítja a jövőbeni változásokkal, új fejlesztésekkel kapcsolatos felkészítést is.

Az egészségügyi intézmények működésének és finanszírozási forrásainak szabályai folyamatosan változnak, s ez elkerülhetetlenül az integrált rendszer módosításával, fejlesztésével jár. Mindezek a változások előre, hatásleírásokkal kiegészítve, dokumentáltan érhetők el ezen az internetes felületen.

Az Inforend Web Tudásbázis az előző eszközhöz hasonlóan szintén internetes alapú eszköz, amely tartalmazza a rendszer és a használt adatbázis leírásait. A Tudásbázis központi frissítésű, így az üzemeltetők biztosak lehetnek abban, hogy bármikor, akár a kórház intranetjén keresztül is elérhetők számukra azok az információk, amelyek segítenek az egyes felhasználói kérdések megoldásában. Ez az eszköz külön szerepet kap akkor, amikor az intézmény menedzsmentje eseti adatleválogatásokat kér egy-egy konkrét probléma értékeléséhez, kezeléséhez.

Teljes körű üzemeltetési szolgáltatás
A folyamatos üzemeltetéshez a Synergon Informatika Rt. munkatársakat vett át a kórháztól. A szolgáltatás keretein belül a Synergon átvállalja a napi informatikai problémák kezelését, így az intézmények vezetői e feladatok terhe nélkül élvezhetik az informatikai rendszerek előnyeit, és jobban tudnak a gyógyítási tevékenységre koncentrálni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés