Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üzenőkliens minden hálózatba – letölthető az új Gaim

Laptop

Üzenőkliens minden hálózatba – letölthető az új Gaim

Az azonnali üzenőprogramok közül a Gaim azért emelhető ki, mert egyike azon kevés instant messengereknek, melyek igyekeznek minél több hasonló hálózathoz hozzáférést biztosítani.

Ha barátaink, ismerőseink többféle csevegőszoftvert használnak, akkor nekiláthatunk több IM-t feltelepíteni, majd azokat párhuzamosan futtatni, amennyiben folyamatosan kapcsolatban akarunk velük lenni. Ez már kettő alkalmazás esetén is problémás lehet, hát még három-négy külön szoftver esetében. Nem marad ilyenkor más választás, mint hogy egy olyan üzenőprogramot használjunk, mely multiprotokollos, azaz egyszerre több hálózatba is be tud jelentkezni.

Ennek egyik jeles képviselője a minap megújult Gaim, mely már az 1.3.1-es változatnál jár. A Linux, BSD, Mac OS X és természetesen Windows alá is fejlesztett alkalmazás a következő azonnali üzenőszoftvereket használók hálózataiba képes bejelentkezni (akár egyszerre többe is): AIM, ICQ (Oscar protokoll), MSN Messenger, Yahoo!, IRC, Jabber, Gadu-Gadu, SILC, GroupWise Messenger, és Zephyr.

A Gaim azonban nem csak a beszélgetést támogatja, hanem egyes hálózatok speciális funkcióit is, úgymint: file-átvitel, away üzenetek, gépelés-értesítés stb. Emellett pluginekkel tovább lehet bővíteni funkcionalitását, s az alternatív böngészőknél már megkedvelt füles kivitel is felbukkan, ha egyszerre egynél több emberrel beszélgetünk. Telepítésekor automatikusan be tud települni a Gnome 2 és a KDE 3.1 asztali kezelőfelületek, valamint a Windows saját system tray-ébe. Ennek révén úgy is futhat a kliens, hogy a kapcsolatlista nem takarja le sem a desktop, sem más alkalmazásablak egy részét.

A szoftver Windows-os változata a Terminal Download szerveréről (is) letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés