Connect with us

Új generációs számlázó szoftverek

Laptop

Új generációs számlázó szoftverek

A Revolution Software a napokban dobta piacra a kisvállalkozói „Iroda Sorozat” szoftvercsalád számlázó programjainak legújabb, 4.0-ás verzióit.

A SzámlaVarázsló programokban megvalósított komplett kereskedelmi folyamat-kezeléssel a teljes értékesítési folyamat könnyedén levezényelhető. A szállítólevél és annak leszámlázása, illetve az árajánlat számlává, foglalássá, szállítólevéllé alakítása egyetlen gombnyomással megoldható, akár devizában is. Így az adott ügyfélhez tartozó bizonylatot elég egyszer rögzíteni. Az átvezetéskor a mennyiségek az ügyfél tényleges vásárlásának megfelelően módosíthatók. A kereskedelmi folyamatok rugalmasabb kezelésére szolgál a szállítólevél-funkció újítása is, melynek köszönhetően a szállítólevél tetszőlegesen elkészíthető a számla kiállítása előtt vagy után, utólag pedig egyszerűen számlává alakítható. Így, ha módosul a tényleges rendelés, akkor sincs szükség sztornózásra.

A számlázó programok 4.0 verzióiban számos felhasználóbarát újítás helyet kapott. Többek között a bruttó értéken való bevitelnek köszönhetően egyszerűbbé vált a bizonylatok rögzítése, hiszen bármikor eldönthető, hogy a cikk egységárát nettó vagy bruttó formában adja-e meg a felhasználó. Így gyorsabbá és kényelmesebbé vált az adatrögzítés, nincs szükség átszámolásra. A hazai gyakorlattól eltérő formátumú bankszámlaszámok felvitele, a saját embléma beállításánál megadható koordináták, a magas árak felvitele, a korlátlan számú megjegyzés beszúrása, illetve az inaktív termékek kezelése – mind-mind olyan funkciók, amelyek még kényelmesebbé, esztétikusabbá és gyorsabbá teszik a bizonylat-kiállítást.

Egyszerre több előlegszámlát is beilleszthetünk a végleges számlába, illetve egy előlegszámla több számlához is kapcsolható. Így, ha a vevők több részletben is fizetnek előleget, a végösszeg kiegyenlítésekor csak egyetlen számla kiállítása szükséges, amelyen levonásra kerülnek a korábbi befizetések. A partnerekhez adott kedvezmények könnyen nyomon követhetők, mivel a kiválasztott partnerhez beállított kedvezmény minden tételsor cikk-választása után automatikusan betöltődik a sorkedvezmény mezőbe, amely felül is bírálható. Ha a vállalkozás többféle árlista szerint értékesít, elég csak egyszer beállítani a partnerhez rendelt árat.

Az új programverziók mindegyike beépítve tartalmazza a felhasználónkénti jelszavazhatóságot, így bármikor visszakereshető és ellenőrizhető, hogy melyik bizonylatot melyik felhasználó állította ki. A szoftver képes direkt mail-kampányok támogatására is, mivel azonnal nyomtatható formában etikettre rendezi az elérni kívánt partnerek nevét és adataikat, így csak a postázási feladatok maradnak hátra. A Foglalásismétlésnek köszönhetően a sok tételből álló foglalások újbóli rögzítésére nincs többé szükség, csak az esetleges módosítások elvégzését kell megtenni.

A Folyószámla-egyeztető modulból partner és bizonylat-adatok alapján bármikor lekérhető a tartozással rendelkező partnerek folyószámla egyenlege és a folyószámla-egyeztető kiküldésével a kintlévőségek kezelése is egyszerűbbé válik.

Az új, 4. generációs számlázó szoftverekben a kényelmi funkciókon túl olyan funkciók is helyet kaptak, amelyek az unióba, illetve az unióból szállító vállalkozások számára is könnyebbséget jelentenek. Ilyenek például a SzámlaVarázsló Deluxe-ban megvalósított devizában megadott szállítólevél, devizás foglalás, vagy a külföldi szállítás esetén használatos proforma számla, amely egyetlen gombnyomással számlává, vagy akár szállítólevéllé alakítható . A programban bevételezéskor és előlegszámla nyomtatásakor angol és német nyelvű sablon is választható. Az új devizás sablonok segítségével kiválasztható, hogy az árfolyam szerepeljen-e a számlán, vagy sem. Ezen kívül külföldi bankszámlaszámokat is rögzíthetők, ugyanis a szoftver lehetővé teszi a más formátumú, eltérő hosszúságú, vagy akár betűkaraktereket tartalmazó számlaszámok rögzítését is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom