Connect with us

technokrata

Letölthető a legújabb Bitcomet

Laptop

Letölthető a legújabb Bitcomet

A P2P file-csere egyik legjobban fejlődő szegmensét a Bittorrent technológiára alapuló megoldások jelentik. Ezekhez a hálózatokhoz teszi lehetővé a csatlakozást a legújabb Bitcomet.

A file-csere programok korábbi változataihoz képest a Bittorrent kliens sokkal nagyobb letöltési sebességet ígér – ugyanakkora internet-kapcsolati sávszélesség mellett. Ennek az az oka, hogy a rendelkezésre álló adattovábbítási kapacitást igyekszik maximálisan kihasználni; így a technika erőssége elsősorban nagyméretű állományok (filmek, programok) esetén érezhető igazán.

Ezt oly módon éri el, hogy a felhasználó által letölteni kívánt file-ok kicsiny darabokra tördelve érhetők el a hálózaton, amiket egyszerre több szálon, több internetezőtől lehet tölteni. Ráadásul, azt a csomagot, amit az ember már leszedett, a kliens azonnal vissza is osztja. Többek között ez is az oka annak, hogy ahol „felüti a fejét” a Bittorrent, általában drasztikusan megnő a sávszélesség foglaltsága. Egyes felmérések szerint az internetes adatforgalomnak már körülbelül a harmadát adja ki a bittorrent file-ok mozgása.

Számos kliens létezik, ami ezt a peer to peer technológiát használja fel (Azureus, Bitcomet, Bittornado stb.), a minap a teljesen spyware és adware mentes Bitcomet frissült fel. A 0.59-es változat már letölthető a Terminal Download adatbázisából is. A szoftver C++ nyelven íródott, aminek nagy előnye, hogy stabil, ugyanakkor gyors a működése, emellett viszont igen kevéssé terheli le a processzort. Természetesen támogatja az egyszerre zajló több letöltést is, valamint állítható a torrent-feladatok prioritása is.

A 0.59-es változat néhány újdonsága

– jelentős fejlesztések a grafikus kezelőfelületben: keresőgomb megjelenése, a Web gombnál lenyíló menü megszüntetése, a linkek alapértelmezett böngészőben való megnyitása stb.
– a sebesség beírásánál jelentkező hiba javítása
– DHT Network támogatás, azaz a Bitcomet is képes immár trackermentes működésre
– privát kulcsok támogatása
– 0.57, 0.58 változatokban meglevő UPNP hiba kiiktatásaSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle