Connect with us

technokrata

Menüvel, extrákkal együtt betömörített DVD-filmek

Laptop

Menüvel, extrákkal együtt betömörített DVD-filmek

Egy ismeretlen programozókból álló csoport olyan szoftvert adott ki, amely hiánypótló lehet a DVD-filmeket archiválni vágyók számára.

RatDVD néven került ki az Internetre az a szoftver, amely valószínűleg minden jogvédő rémálmát testesíti meg. Eddig ugyanis egy DVD-n kiadott film esetében valóban csak a mozgókép anyag került tömörítésre, az extrák (menük, werkfilmek stb.) nem. Az új alkalmazás azonban azt ígéri, hogy a komplett DVD-t eltárolhatjuk tömörített formátumban, az összes kiegészítő szolgáltatással együtt.

A fejlesztőcsapat vezetője, aki névtelenségben szeretett volna maradni, úgy nyilatkozott, hogy nem a file-cserélők kedvében akartak járni, egyszerűen szerették volna az emberek számára felkínálni a kompakt DVD-archiválás lehetőségét. Azt azonban a kóder is elismerte, hogy bizonyára fogják illegális célokra használni a RatDVD-t, éppen ezért döntöttek úgy, hogy anonimek maradnak. Valószínűleg nem akartak megkockáztatni egy peres eljárást a hollywoodi jogvédőkkel szemben.

Az alig pár napja kiadott szoftver maga nem tudja feltörni az eredeti korongok másolásvédelmét (ehhez egy kiegészítő szoftverre van szükség), de ezen kívül mindenre képes, amire a videotömörítéssel foglalkozók vágyhatnak. A tucatnyi fejlesztő közreműködésével létrehozott alkalmazás például lehetővé teszi, hogy közvetlenül a merevlemezre másolja a felhasználó a boltban megvásárolt lemezéről a tartalmakat, majd ezeket az anyagokat egy új audio- és videoformátumba lehet tömöríteni. Ez utóbbiról azt lehet tudni, hogy az alapoktól kezdve írták meg alkotói, habár az Xvid és az MPEG 4 szabványokat áttanulmányozták, mielőtt belevágtak volna a programozásba.

A RatDVD-vel tömörített anyagok az eredetinek a felét, harmadát foglalják, és például a 10-es Windows Media Playerrel megtekinthetők.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom