Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videokonferencia a Skype-on keresztül

Laptop

Videokonferencia a Skype-on keresztül

Egy plugin letöltésével és feltelepítésével videotelefonálásbann is részt vehetünk immár, ha rendelkezünk napjaink egyik legnépszerűbb VoIP alkalmazásával, a Skype-pal.

Amint az bizonyára sokak számára ismert, a Skype-pal bárminemű díjfizetési kötelezettség nélkül kezdeményezhetünk beszélgetést egy másik, a szoftverrel szintén rendelkező internetezővel. Nos, ezt a folyamatot mostantól akár mozgóképpel is ki lehet egészíteni. A Dialcom nevű cég ugyanis létrehozott egy olyan, a Skype-hoz kifejlesztett kiegészítő alkalmazást, melynek segítségével kiterjeszthetjük az internetes kommunikáció élményét.

A Spontania Video4skype alkalmazás lehetővé teszi azok számára, akik rendelkeznek webkamerával, hogy immár láthassák is a másikat beszélgetés közben. Természetesen ehhez egy szélessávú Internet-hozzáférésre is szükség van. Maga a plugin egyébként nem csak Skype-hoz készült, ám az élet úgy hozta, az a VoIP klienseket fejlesztők közül elsőként ezzel a céggel sikerült megállapodnia a Dialcomnak. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a Dialcom miként is kíván ebből használható üzleti modellt előállítani, de valószínű, hogy a Skype-hoz hasonlóan később prémiumszolgáltatások és fizetős verziók révén kívánja „eltartani” magát.

A Skype mára már közel 40 millió felhasználót tudhat a „háta mögött”, azaz körülbelül négy-magyarországnyi internetező regisztráltatta magát a tavasz óta már hagyományos telefonálás-szerű szolgáltatást is biztosítani képes vállalatnál. A SkypeOut révén ugyanis nem csak a cybertérben létező telefonszámok is felhívhatók (természetesen ez már pénzbe kerül), illetve a SkypeIn által a felhasználók is tárcsázhatók akár egy utcai fülkéből is. Egy felmérés szerint a VoIP annyira sikeres, hogy naponta átlagosan 150 ezer új felhasználó csatlakozik a már regisztráltak táborához.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés