Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Netscape-IE bug manuális kiiktatása

Laptop

A Netscape-IE bug manuális kiiktatása

Ha feltelepítettük a nyolcas Netscape-et, és így egyes oldalak nem jelennek meg az Internet Explorerben, könnyedén visszaállíthatjuk az eredeti állapotot.

A múlt hónapban számoltunk be arról, hogy megjelent a Netscape nyolcas változata; ám szinte azonnal rengeteg biztonsági hibát találtak a frissen kiadott böngészőben (a debütálást követő 1 nap alatt közel 50-et). Ennek kiküszöbölésére fejlesztői rohamtempóval lecserélték a 8.0-s változatot 8.0.1-re, amely jóval biztonságosabbá tette a szoftver használatát.

Időközben azonban kiderült, hogy ha valaki feltelepíti a 8-as Netscape-et (mely a Firefox és az Internet Explorer motorját egyaránt használja), a Microsoft browsere a továbbiakban nem helyesen jeleníti meg az XML file-okat – egészen pontosan egy üres oldal jelenik meg a tartalom helyett. Erről az elsők között Dave Massy, a redmondi szoftverfejlesztő gigász Internet Explorerrel foglalkozó részlegének vezető programmenedzsere számolt be saját blogjában.

Nos, ezt a problémát könnyen és gyorsan el lehet hárítani. Mindehhez a következő lépések megtételére van szükség:
– uninstallálni kell a 8-as Netscape-et
– el kell indítani egy Registry szerkesztő alkalmazást (például a start menü futtatás pontjára kattintva, a regedit beírásával a Windows beépített editorát)
– a rendszerleíró adatbázisban meg kell keresni a HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Internet Explorer/Plugins/Extension kulcsot
– az itt található xml bejegyzést törölni kell, majd újra kell indítani az Internet Explorert

Ha a fenti lépéseknél kihagyjuk a Netscape eltávolítását, akkor az AOL bábáskodásában létrehozott böngésző indításakor minden alkalommal vissza fog kerülni az imént törölt érték. Remélhetőleg minél hamarabb megjelenik egy hivatalos javítás is; a Microsoft ugyanis nemrég bejelentette, hogy vizsgálja a problémát, és a Netscape-pel együttműködve azon dolgoznak, hogy megszűnjék a hiba.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés