Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Oktatási Minisztérium és az IBM Magyarország megállapodása

Laptop

Az Oktatási Minisztérium és az IBM Magyarország megállapodása

A Budapesti Műszaki Főiskola új épületének átadása alkalmából az Oktatási Minisztérium és az IBM Magyarország együttműködési megállapodást írt alá.

Az IBM Magyarország több tízmillió forintos támogatásával a BMF Informatikai Karán Intelligens Tudásmenedzsment Innovációs Központ létesül. A Központ elsőként egy két és fél éves projektet indít el, amelynek célja intelligens tudásértékelő-rendszer fejlesztése.

Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója aláhúzta, hogy a cégek és egyetemek, főiskolák közötti együttműködés a felsőoktatás és a versenyszféra érdekeit egyaránt szolgálja, mert az intézmények korszerű ismeretekkel vértezhetik fel hallgatóikat, megfelelő körülmények között, a vállalatok pedig építhetnek a végzettek hozzáértésére. Az IBM-nél egyre nagyobb szerep jut a szellemi tőkének, s az ügyfelek kiszolgálása érdekében jelentős az igény nyelveket beszélő, jól képzett munkaerőre. A diákok, hallgatók, tanárok és oktatók, illetve az élethosszig tanulók képességeinek kibontakoztatása érdekében az Oktatási Minisztérium és az IBM Magyarország megállapodott abban, hogy folyamatos szakértői konzultációt folytatnak az ehhez kapcsolódó területeken.

Magyar Bálint az IBM és az Oktatási Minisztérium közötti együttműködési megállapodás aláírása alkalmával kiemelte, hogy a tárca örömmel üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amelyben a vezető technológiai cégek a magyar felsőoktatási intézményekkel való szorosabb együttműködést szorgalmazzák. A már a tavaly megkezdett felsőoktatás fejlesztési program része az egyetemi innovációs központok kialakítása. Az Oktatási Minisztérium a vezető technológiai vállalkozások közül azokkal, amelyek az oktatás támogatására hazánkban is jelentős forrásokat fordítanak, az oktatási célok elérése érdekében egyetértési megállapodásokat kötött. Ilyen jellegű megállapodás köttetett a Microsofttal, a Cisco-val, valamint a SUN-nal is. Az együttműködés egyik fél részére sem ró kötelezettséget, mindössze az oktatást támogató megoldások kutatásában való együttműködési szándékot fejez ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés