Connect with us

technokrata

Laptop

Siemens hírek

Siemens szoftver vesz részt űrfelvételek kezelésében, illetve a BMW fedélzeti komputerének ember-gép kapcsolatát a cég egyik magyarországi érdekeltsége közreműködésével fejlesztik.

Siemens szoftver segíti az űrfelvételek kezelését
A Siemens PSE Kft. munkatársai két űrkutatással kapcsolatos projektben is az átadás küszöbére értek. A projektek közös megbízója az ESA (Európai Űrügynökség) és a DLR (Német Légiközlekedési és Űrkutatási Központ). Az ún. Long Term Data Base a DLR által 2006 tavaszán felbocsátandó földszonda képeinek tárolására szolgál úgy, hogy a szonda által készített fényképeket (mintegy 10 terabyte) a nyolcéves misszió ideje alatt tárolja és segíti a visszakeresést. Az Infeo nevű szoftver a különféle űrszonda-tulajdonosok (ESA, NASA, DLR) által tárolt földmegfigyelési képek között biztosít hatékony keresést.

BMW fedélzeti komputer magyar közreműködéssel
A Siemens PSE cégcsoport számos fejlesztési feladatot végez a Siemens VDO, a Siemens automobiltechnikai ágazata számára. Az egyik projekt értelmében a BMW új fejlesztésű (6-os sorozatú) autóiban a tulajdonos egy nagy tudású, ergonómiailag jól kezelhető számítógépet kap. Ennek jellegzetessége az iDrive nevű kezelőszerv (forgatható, nyomható, erőhatással visszajelző nyomógomb), valamint egy nagyméretű osztott képernyő. Az ún. HMI (Human Machine Interface) megvalósításában a Siemens PSE Kft. kapott szerepet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák