Connect with us

Átadja a stafétát a Minor vezérigazgatója

Laptop

Átadja a stafétát a Minor vezérigazgatója

Klemencz Mihály a kinevezett vezérigazgató-helyettes.

Magyarország meghatározó informatikai szolgáltató cége, a Minor Rendszerház Rt. vezérigazgatója, Takács Imre átadja a cég operatív irányítását Klemencz Mihálynak. A kinevezett vezérigazgató-helyettes feladatai lesznek a Rendszerház operatív vezetése, és ő irányítja a cég export tevékenységét, de emellett kiveszi a részét az üzleti partnerekkel történő kapcsolattartásból is. A cég tervei között szerepel a további vezetőváltás, amely során Takács Imre a vezérigazgatói pozíciót 2005 végén átadja az új vezetőnek, és ő a MINOR Holding igazgatótanácsának tagja lesz.

„A Minor egyik tulajdonosaként gyakorlatilag a kezdetektől, 1990-től vezetőként felelek a cég működéséért. 15 év után elérkezettnek látom az időt arra, hogy az operatív irányítást átadjam, és az új vezetővel biztosítsam a vállalat további dinamikus fejlődését. Klemencz Mihály nevéhez számos kiemelkedő informatikai projekt fűződik, és a cégvezetésben is rendkívül jó tapasztalatai vannak, ezért úgy gondolom, hogy személyében megfelelő szakemberre találtam.” – tette hozzá Takács Imre.

Klemencz Mihály operatív irányítói tevékenysége a Minor belső folyamatainak hatékonyabbá tételére és szervezetfejlesztési feladatokra is kiterjed. Emellett a cég stratégiai tervezési feladataiban és az üzletfejlesztési feladatokban is fontos részt fog ellátni.

Takács Imre a stratégiára, üzletfejlesztésre és a lobbyra, illetve az innováció támogatására kíván nagyobb hangsúlyt fektetni. Elsődleges feladatának a cégcsoport fejlesztését, bővítését, regionális terjeszkedésének megvalósítását, illetve a Rendszerház tőzsdén való megjelenésének előkészítését, koordinálását tekinti.

Az új operatív vezető tervei között szerepel a Minor rendszerintegrációs profiljának erősítése, a nagyobb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokon keresztül a cég bevételének növelése és nyereségességének további javítása. További fókusz területe lesz a cég export forgalmának javítása a saját fejlesztésű és gyártású InfoTerminál termékekre vonatkozóan.

Klemencz Mihály (41), a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Számítógéptechnikai Intézetében végzett és pályáját a Számítástechnikai Kutató Intézetben kezdte projektvezetőként. Ezt követően az Unisys Magyarország Kft.-ben dolgozott, ahol a cég magyarországi szolgáltatási üzletágának irányítását látta el. A szakember 1998-ban csatlakozott az IBM Magyarországhoz, ahol 3 éven át több területen is vezetői pozíciót töltött be. A Minor Rt. vezérigazgató-helyettesi posztját megelőzően ügyvezető igazgatóként dolgozott az Avaya Magyarország Kft-nél, majd a biometrikus rendszerekkel foglalkozó Guardware Systems Kft.-nél. Klemencz Mihály angolul beszél, nős, két gyereke van, és szabadidejét utazással, túrázással tölti.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom