Connect with us

Window Washer 6.0 – Windows tisztítás felső fokon

Laptop

Window Washer 6.0 – Windows tisztítás felső fokon

Aki küszködött már órákon át az internet-böngésző cache kiürítésével, a cookie-k vagy a temp-fájlok eltávolításával, netán belefutott abba a szinte lehetetlen feladatba, amit az index.dat fájlok törlése jelent, az értékelni fogja a Window Washer program szolgáltatásait. A program most megjelent legfrissebb verziója az Internet Explorer mellett támogatja a Mozilla és Firefox böngészőket is.

A Window Washert kifejezetten a számítógép merevlemezén tárolt, feleslegessé vált fájlok és alkalmazás maradványok eltávolítására fejlesztette ki a Webroot cég, amely Magyarországon kémprogram-eltávolítójáról, a Spy Sweeperről ismert.

A Window Washer több száz megabájtnyi felesleges adatot távolít el egy átlagosan „rendetlen” számítógépről. Ezek legtöbbször olyan, valaha a gépre telepített, majd eltávolított programok ideiglenes fájljai, amelyek eltávolításkor valamilyen okból nem törlődtek a merevlemezről és teljesen feleslegesen foglalják a helyet. Rendszeresen lefuttatva a Window Washert, elejét lehet venni a winchester újból megteljen „szeméttel”, amely jelentősen lelassítja rendszerünk sebességét.

A program törli az internet-böngésző cache tartalmát, sőt, beállítható az is, hogy az internethasználat minden nyomát eltávolítsa a böngésző bezárásakor. Nem jelent problémát az index.dat fájl törlése sem, pedig azt a Windows normál esetben nem engedi módosítani.

A Window Washer beállítható úgy, hogy fölülírja az úgynevezett „slack” területeket. A slack olyan terület a merevlemezen, amelyet a rendszer üresnek érzékel, de az korábban törölt adatokat tartalmazhat. A törölt állományok végleges eltávolítását a „bleach to the washing” (fehérítés) funkcióval végezhetjük el. Ez egyfajta digitális iratmegsemmisítő: több alkalommal felülírja valamilyen értelmetlen jelsorral azt az állományt, amitől meg kívánunk szabadulni, így az adatmentő programok nem képesek azt helyreállítani. A felülírás száma tetszés szerint beállítható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom