Connect with us

technokrata

Megszűnik a CD-rengeteg az autókban

Laptop

Megszűnik a CD-rengeteg az autókban

A magyar tulajdonú és OEM minősítéssel rendelkező Dension megálmodta, kifejlesztette, és gyártja azt a nemzetközi érdeklődést is kiváltó rendszert, az ice>Link Plust, melynek segítségével az Apple iPod, a világ vezető MP3 lejátszója, már az autókban is kényelmesen helyet kaphat.

Az ice>Link Plus segítségével az Apple iPod szinte valamennyi autóba beszerelhető. Az ice>Link Plus virtuális CD-tárrá alakítja a már jól ismert Apple iPodot, biztosítja a megszokott és méltán híres hangzásvilágot miközben egyaránt figyel a biztonságra és a designra.


Az ice>Link Plus rendszer segítségével, amely a kapcsolatot biztosító kábelből és vezérlő szoftverből áll, lehetővé válik az Apple iPod MP3 lejátszó és a gépkocsi eredeti hangrendszere közötti kapcsolat. Az Apple iPod megszokott kristálytiszta, erőteljes, CD minőségű hangzása az ice>Link Plus rendszer segítségével már az autónkban is elérhető lesz, miközben az mp3 lejátszó valamennyi funkcióját használhatjuk.

Az Apple iPod kijelzőjén minden zeneszámhoz tartozó információ megtalálható, amely – amennyiben a gyártó ezt támogatja – az autó rádiójának a kijelzőjén is látható. Így nyomon követhetjük az előadó nevét, a zeneszám címét, időtartamát. Az autórádió az ice>Link Plus rendszer segítségével közvetlenül irányítja az Apple iPod start/stop, next/back, FF/REW, véletlenszerű lejátszás/ismétlés/scan funkcióit is amennyiben a rádió vezérlő rendszerében ezek megtalálhatóak. Így szükségtelen egy új menürendszer megtanulása, hisz használhatjuk ugyanazt (azaz a rádiónk menürendszerét), amit eddig. Az ice>Link Plus rendszer közvetlen elérést biztosít az első 5 zenelistához, azaz az 1-es gombot megnyomva a rádiónkon pl latin kedvenceink gyűjteményét élvezhetjük órákon keresztül, míg a 2-es gombbal a rock világába juthatunk alkalmazkodva hangulatunkhoz. A rendszer jellegzetessége még a változtatható kimeneti jelszint, mely +/- 4 V lehet.

Biztonság, design és kompatibilitás
A gyártók nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. Az autóba szerelhető dokkoló segítségével, az iPod a közép konzol magasságába került, illetve annak jobb oldalára és egy telefon kihangosítóhoz hasonlóan, rögzíti az Apple iPod MP3 lejátszót. Mivel rádióról vezérelhető az Apple iPod, ezért semmilyen eddig szokatlan kézmozdulatra, keresgélésre, forgolódásra nincs szükség kedvenc albumunk hallgatásához. A dokkoló pedig nemcsak rögzíti, hanem tölti is Apple iPodunkat, emellett pedig tökéletesen alkalmazkodik autónk belső kialakításához, hisz szín és anyagválasztásában meglehetősen diszkrét, formavilágában pedig követi az Apple által meghatározott vonulatot. A tervezők különös hangsúlyt fektettek arra is, hogy a lehető legszélesebb körben használhatóvá tegyék rendszerüket, ezért néhány kivételtől eltekintve szinte bármilyen típusú autóba – a teljesség igénye nélkül: Alfa Romeo, Audi, BMW, Jaguar, Mercedes, Opel, Toyota, Volkswagen – beszerelhető az ice>Link Plus.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp