Connect with us

technokrata

ASUS nyereményjáték, pixelhibamentes LCD-k

Laptop

ASUS nyereményjáték, pixelhibamentes LCD-k

Az ASUS ZBD garanciája szavatolja, hogy a vonatkozó típusok világos pixelhibáktól mentes kijelzővel kerülnek forgalomba. A forgalmazó ezzel kapcsolatos nyereményjátéka június 6-ig tart.

A nyereményjáték
Az ASUS a ZBD garancia kapcsán nemzetközi nyereményjátékot hirdetett. Nyolc, a témához kapcsolódó kérdésre kell helyesen válaszolni június 6-ig, aki ezen sikeresen túljut, részt vesz a sorsoláson. Értékes nyeremények várják a játékosokat, többek között egy Sonoma alapokon nyugvó noteszgép.

Pixelhibás LCD, és az ASUS garanciája
Egy hibás képpontos LCD kijelző rendkívül bosszantó, hiszen a hagyományos, képcsöves monitorok esetében nem találkoztunk hasonló problémával, sokan nem is ismerik a jelenséget, amíg bele nem botlanak. Azonban az LCD-k bonyolult gyártástechnológiájának velejárója a néha előforduló hibás képpont, ami javíthatatlan elváltozás, és az egyetlen lehetséges ellenszere a teljes kijelzőpanel – meglehetősen költséges – cseréje. A legtöbb gyártó apróbetűs garanciális feltételekkel a felhasználóra hárítja a pixelhibákat, és csak egy meghatározott hibaszám és – eloszlás felett cserélik ki a kijelzőt, pedig már egy hibás képpont is bosszantó tud lenni.

A legzavaróbb pixelhiba típus az állandóan világosan égő képpont, ezért az ASUS bemutatta notebookjaihoz a ZBD „Zero Bright Dot” garanciáját. A ZBD garanciás notebookok kijelzői vásárláskor garantáltan mentesek a világos pixelhibáktól, sőt amennyiben 30 nap alatt akár egyetlen világos pixelhiba jelentkezne, a kijelzőt a gyártó díjmentesen kicseréli. (A ZBD garancia a W1G, V6V, M6A, M6N, M6V és a hamarosan megjelenő W2 modellekre vonatkozik. Garanciaérvényesítéshez eredeti vásárlási bizonylat szükséges. További részleteket lásd a ZBD garancia leírásában.)

Mik az állandóan égő világos képpontok?
Egy LCD kijelző annyi képpontból (ún. pixelből) áll, amekkora a felbontása. Valamennyi képpontot három szubpixel alkotja, egy-egy piros, kék és zöld, a három alapszín. A szubpixelek gyakorlatilag színszűrőként működnek, a vezérléstől függő mértékben engedik át a fényt a fehér háttérvilágításból. Összességében a három szubpixel színeiből áll össze az adott képpont látható színe, a képpontokból pedig a kijelzőn megjelenő kép. A hibás pixel nem képes a vezérlésnek megfelelő helyes színt előállítani, így látható is a kijelzőn: vagy állandóan sötét ez a képpont, vagy folyamatosan világít, a helyes képmegjelenítéstől függetlenül. Az utóbbi, állandóan égő világos képpont az ún. „bright dot”, a világos pixelhiba.

Mit lehet tenni a pixelhibák ellen?
Pixelhibás kijelző nem javítható, így az egyetlen megoldás a teljes panel cseréje. Az LCD gyártók létrehoztak vonatkozó ipari szabványokat a panelek kategorizálására: egy elterjedt osztályozás szerint 15 és 17 colos kijelzőknél 5 hibás pixel megengedett, 19 colos vagy nagyobb kijelzőknél pedig 7 hibás pixel a felső határ. Ez az ipari irányelv azonban a végfelhasználók számára semmilyen garanciát nem nyújt, a monitor vagy
notebook gyártója saját hatáskörében határozza meg a pixelhibákra vonatkozó szabályait, eljárásait.

Az ASUS legújabb notebookjai immár garantált, világos pixelhibáktól mentes kijelzővel kerülnek forgalomba. Az ASUS ZBD garancia a vásárló számára megnyugtató biztonságot nyújt, hogy frissen megszerzett nagyértékű notebookjának kijelzője hibátlan lesz. A garancia alapját ugyanazok az értékek adják, amelyek minden ASUS mobil eszközt kiválóvá tesznek: a magas technikai színvonal, a szakértő és gondos tervezés, és a minőségi kivitelezés. Az ASUS notebookokhoz 2 év nemzetközi jótállás és szerviztámogatás jár, így a felhasználó hosszú ideig élvezheti a gyártói támogatás biztonságát.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp