Connect with us

A Samsung szabványosítaná az LCD-televíziók képernyőméreteit

Laptop

A Samsung szabványosítaná az LCD-televíziók képernyőméreteit

A Samsung Electronics LCD-üzletágának elnöke, Sang Wan Lee a világ LCD-televízió-gyártói számára hangsúlyozta a képernyőméretek szabványosításának lényegességét.

A világ egyik vezető LCD-gyártójának szakembere a Society for Information Display (SID) 2005 Symposium and Business Conference elnevezésű rendezvényen tartott nyitóbeszédében mutatott rá a standard méretek fontosságára.


A világ LCD-iparának legfontosabb eseményeként számon tartott rendezvényen Sang Wan Lee hangsúlyozta: az LCD-televízió-gyártók közös érdeke, hogy a nagyképernyős készülékek szabványos méreteit a 40, 46, 52 és 57 colos képátlók jelentsék. Amennyiben a gyártók a kezdeményezés mellé állnak, úgy az iparág szereplői – Lee szerint – hatalmas összegeket takaríthatnak meg a fejlesztésen és a gyártási költségeken amellett, hogy a nagyképernyős modellek piacra kerülését is nagymértékben felgyorsíthatnák.

A Samsung LCD-üzletágának elnöke kiemelte továbbá, hogy az LCD-televíziók új nyolcadik, illetve kilencedik generációja a gyártásukhoz használt üvegtáblák méretében is változást idéz majd elő. Az LCD gyártósorok így 2.160×2.460 milliméter, illetve 2.400×2.800 milliméter méretű lapokkal fognak dolgozni. Mr. Lee szerint az LCD-technológia fogja meghatározni a jövő televíziózását. Hozzátette: ezek a digitális készülékek már nemcsak egyszerű vevőkészülékként üzemelnek majd. Új, multimédiás funkciókkal is gazdagodnak, így a jövő digitális otthonának központi egységévé válnak.

˝A piac fejlődését, alakulását annak szereplői aktívan befolyásolhatják˝ – mondta Sang Wan Lee. ˝Ahhoz, hogy 2010-re 100 millió darabos LCD-TV piacot hozzunk létre, továbbá, hogy a technológia meghatározóvá váljon az új generációs TV-készülékek között szükséges lenne, hogy a piac szereplői szabványos méretű képernyők gyártásában állapodjanak meg. A gyártáshoz kapcsolódó egyéb területeknek újabb erőfeszítéseket kell tenniük költségeik csökkentése, és az LCD-televíziók valóban tömegméretű gyártásának beindulása érdekében˝.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom