Connect with us

Érintőképernyős notebook a Fujitsu Computers-től

Laptop

Érintőképernyős notebook a Fujitsu Computers-től

A hét közepén egy új, érintőképernyővel ellátott noteszgépet jelentett be a vállalat.

A Lifebook B6000-es modellszámot kapott hordozható számítógép kompakt méretekkel bír, például kijelzője is csupán 12,1 colos képátlóval rendelkezik. Mindez azonban nagyobb, mint elődjének, a Lifebook 3000-nek hasonló paramétere, ráadásul az LCD – a Fujitsu szerint – körülbelül 50%-kal nagyobb fényerőt produkál. Szintén újítás, hogy a korábbi változatban található 1 GB-nyi operatív tár a B6000-ben 2 GB-ra hízott.

Maga a notebook az Intel egy ultraalacsony energiaigényű Pentium M processzorára alapul, az ULV753-ra. Nem csoda, hogy egyáltalán nem olcsó a készülék: birtoklásáért 1650 dollárt kell kifizetni. A 1,5 kilogrammos tömeggel rendelkező eszköz rendelkezik beépített mikrofonnal is, melynek révén diktafonként is használható. Opcionálisan Bluetooth vezetékmentes hálózati csatlakozásra is képessé tehető.

Kinek ajánlja elsősorban ezen készülékét a Fujitsu Computers? Főként a gyógyászati területen dolgozók, orvosok és nővérek számára, akiknek szükségük lehet a nehézkes billentyűzet helyett az érintőképernyő használatára. Már maga a fejlesztés is az ő véleményükre alapulóan zajlott: a nővérek nagyobb és fényesebb kijelzőt tartottak ideálisnak a korábbi modellhez képest. Ahhoz a Lifebook 3000-hez képest, mely az új széria megjelenésével lassan ki is kopik a kínálatból, derült ki a bemutató során.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom