Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj fejlesztések az Inteltől

Laptop

Vadonatúj fejlesztések az Inteltől

Az Intel ma két új platformot mutatott be az otthoni és irodai számítógépek számára.

Az új platformokat, melyek kombinálják a kulcsfontosságú hardveres és szoftveres technológiákat, úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a felhasználók számára a digitális tartalmak egyidejű kezelését. Általuk megnő az üzleti vállalkozások számára is fontos számítógépes biztonság, javul a rendszerkezelhetőség és az együttműködési képesség.


A platformok, az Intel legújabb mikroprocesszoraival, lapkakészleteivel, kommunikációs szilíciummal, szoftvertechnológiákkal, és egy sor chip-kivitelezési újítással még hatékonyabban képesek megfelelni az otthoni és üzleti felhasználók igényeinek.

Az otthoni számítógépekhez az Intel olyan technológiákat fejlesztett ki, amely segítségével gazdagabbá és magasabb színvonalúvá válik a szórakoztató élmény. Az új technológiák magukban foglalják a kétmagos Intel Pentium D processzort, az Intel 945 Express lapkakészlet-családot, melyek támogatják az olyan szórakoztatóelektronikai képességeket, mint például a térhatású hang, a nagyfelbontású videó-kép vagy a továbbfejlesztett grafikai funkciók.

A mai felhasználók számítógép-használat közben szeretnék egyre inkább élvezni a digitális tartalmakat, köztük zenéket, videókat, fényképeket – és mindezen feladatokat lehetőleg egyidejűleg; például egyszerre szeretnének játszani, és egy TV-show-t rögzíteni a háttérben. Az otthoni hálózattal és az Intel Pentium D processzorra és 945 Express lapkakészletre épülő komputerek által a többszörös audió, videó és játék-folyamokat több személyhez irányíthatják az otthonban, egy időben.

Az új kategóriájú irodai számítógépek számára az Intel bemutatta az Intel professzionális üzleti platformot (Intel Professional Business Platform), amely összehangolja a vállalati biztonsági, menedzselési és együttműködési technológiáit.

A továbbfejlesztett képességek közé tartozik az Intel Active Management technológia (AMT) bevezetése, amely támogatja az informatikai vezetők munkáját azáltal, hogy képesek figyelemmel kísérni a biztonsági útvonalakat, diagnosztizálni a problémákat minden olyan hálózati PC-n, amely támogatja az Intel AMT technológiát, akkor is, hogy a gépeket kikapcsolták, vagy nem működik a merevlemez, illetve az operációs rendszer.

Az Intel professzionális üzleti platformja az Intel 945G Express lapkakészletre, az opcionális Intel PRO/1000 PM hálózati adapterre, a nemrégiben bemutatott Intel Pentium 4, Hyper-Threading technológiát támogató 600-as processzorra épül. Több rendszergyártó emellett kínál majd kétmagos processzorra épülő PC-ket az üzleti felhasználók számára, melyek részei az Intel Stable Image Platform programjának.

Térhangzású hang, továbbfejlesztett grafika, TV az otthoni PC-n
Az Intel platformra épülő, digitális otthonokban szánt számítógépek által a felhasználók számára elérhetővé válik a színház-minőségű élmény, már az otthonukban. A felhasználók kiemelkedő audio-minőséget élvezhetnek a komputeren az Intel High Definition Audio által, amely támogatja a 7.1-es térhatású hangot, illetve azt a képességet, hogy többszörös audio-folyamot továbbítsanak több helyiségbe, illetve több eszközre, egyidejűleg, a PC kimeneti jack-csatlakozóin át.

Az új Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 950 által a háromdimenziós grafikai teljesítmény akár kétszeresére nőhet, az előző generációkhoz képest. Emellett lehetővé válik az élethű színek és gazdagabb képi minőség megjelenítése, valamint több széles képernyős monitor támogatása, köztük a legújabb HDTV-formátumok is, mint például az 1080i. Az Intel GMA 950 lehetővé teszi az opcionális Media Expansion Card használatát, így a televíziós show-kat már az otthoni számítógépen is élvezhetjük – köztük olyan képességeket, mint a kép a képben technológia, vagy a személyi videófelvevő – az élő televíziós adások felvételéhez.

Az opcionális Intel Matrix Storage technológia támogatást nyújt az új RAID 5 és 10 szintekhez, a korábbi RAID 0 és 1-hez képest, amely hatékonyan javítja a tárolási teljesítményt, és segít a helyettesíthetetlen fájlok és személyes digitális tartalmak védelmében, azáltal, hogy a fájlokat többszörös merevlemezen tárolja.

Biztonság, kezelhetőség, együttműködési innovációk az üzleti felhasználók számára
Az Intel professzionális üzleti platformja (Intel Professional Business Platform) része az Intel két évvel ezelőtt bemutatott programjának, az Intel Stable Image Platform programnak (SIPP). Ez a népszerű program hasznos az informatikai vezetők számára, hiszen segít lecsökkenteni az általuk kezelendő és validálandó PC-konfigurációk számát, és így előreláthatólag jelentősen csökkenhet a költség és komplexitás, amit az asztali rendszerek karbantartása jelent; illetve kevesebbé válhat az új alkalmazások és biztonsági útvonalak telepítésének aránya.

Az olyan technológiák kombinációja, mint az Intel GMA 950, az Intel High Definition Audio és a HT technológia, megnyitják az utat a magas színvonalú videó, VoIP és továbbfejlesztett online közreműködési alkalmazások előtt, és így könnyen leküzdhetők a földrajzi távolságok. Az Intel GMA 950 grafikát emellett arra is szánták, hogy támogassa a Microsoft Corporation új-generációs Windows operációs rendszerének (Longhorn) grafikai képességeit.

Mindkét új Intel platform (az otthonok és irodák számára) olyan további képességekkel is bír, mint a kétcsatornás, 667 MHz-es DDR2 memória, a potenciálisan gyorsabb számítástechnikai teljesítmény, az Intel SpeedStep technológia (amely által halkabb és energiakímélőbb rendszerek biztosíthatók), az Execute Disable Bit biztonsági képesség (amely által csökkenhet az egyes új operációs rendszerekben való működés puffer-túlcsordulások hatásai), illetve az Intel Extended Memory 64 technológia (amely segítségével nő a memória-címezhetőség azon szoftverekben, melyek igénylik ezt).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés