Connect with us

Európaiság és nemzettudat 9 ország fiataljainak szemével

Laptop

Európaiság és nemzettudat 9 ország fiataljainak szemével

A fiataloknak a kreatív programoknak köszönhetően lehetőségük nyílik identitásuk újrafogalmazására az információs technológiák által megváltoztatott életszemlélet tükrében.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter magyarországi és határon túli magyar fiatalokkal, valamint cseh, kanadai, lengyel, olasz, spanyol, svéd és szlovák diákokkal tartott közös sajtótájékoztatón beszélgetett a fiatalok hazánkról és az európai nemzetekkel kapcsolatosan kialakult vélekedéseiről és a hazájukban élő kisebbségekhez fűződő viszonyukról.

2005-ben — az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával — harmadik alkalommal került megrendezésre az Európai gyerekek — európai identitás az információs társadalomban címet viselő kalandjáték. A 2003-ban elindult rendhagyó, nemzetközi diákkonferencia és művelődéstörténeti kalandjáték-sorozat a visegrádi összetartozást, majd 2004-ben — uniós csatlakozásunkkal egy időben, a 10 újonnan csatlakozó ország diákjait bevonva — az európai gondolatiságot dolgozta fel.

A harmadik alkalommal 2005. május 21. és 26. között Visegrádon megrendezett diáktalálkozó a Magyarország előtt álló új kihívás, az európai összetartozás, valamint a globalizáció jegyében zajlik 9 ország — magyarországi és határon túli magyar fiatalok, valamint cseh, lengyel, olasz, spanyol, svéd és szlovák diákok — részvételével. A tanulók napi szinten használják az információs és kommunikációs technológiákat a közös, kreatív produkciók létrehozására, valamint a diákok és oktatási intézményeik közötti hosszú távú nemzetközi együttműködés kiépítésére.

A kalandjátékon országonként 4 fős 17-18 éves, az informatikában és társadalomismeretekben jártas, angol nyelven jól kommunikáló diákcsoportok vesznek részt kísérőtanárukkal. A fiataloknak a kreatív programoknak köszönhetően lehetőségük nyílik identitásuk újrafogalmazására az információs technológiák által megváltoztatott életszemlélet tükrében.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő