Connect with us

Cisco IP telefónia az MTI-nél – széleskörű szolgáltatásokkal

Laptop

Cisco IP telefónia az MTI-nél – széleskörű szolgáltatásokkal

A szervezet a telefónia egészére vetítve éves szinten 25-30%-os megtakarítással számol.

A Magyar Távirati Iroda budapesti központját, a Parlament épületében található irodáját, a 18 megyeszékhelyen dolgozó helyi, valamint a világ 10 nagyvárosában működő külföldi tudósítóit 2005. januárja óta Cisco technológián alapuló IP kommunikációs hálózat köti össze. A szervezet az ingyenes belső telefonálás mellett az IP telefónia nyújtotta szolgáltatások széles körét – belső telefonkönyv, konferenciahívások, számítógépes telefonelérés, hangposta, e-mail elérés, videó telefónia, hívásdíj-kijelzés, hívásrögzítés, hangarchívum, stb. – alkalmazza.

Az 1880 óta működő magyar nemzeti hírügynökség célja, hogy hagyományos médiapiacain kívül erősítse jelenlétét az üzleti szférában, és új szolgáltatásaival utat találjon az egyéni megrendelők mind nagyobb köréhez is. A Magyar Távirati Iroda 350 munkatársa a nap 24 órájában szállítja a bel- és külföldi híreket, számukra a legmodernebb telekommunikációs infrastruktúra egyben a versenyelőny kulcsa is az egyre élesebb hírpiaci versenyben.

Az új rendszer alapja a konvergencia, amely lehetővé teszi a hang- és adatforgalom egységes hálózatra terelését. Az irodákba és képviseletekre összesen 300 Cisco IP telefont telepítettek, a tudósítók pedig szélessávú Internet-kapcsolattal csatlakoznak az MTI hálózatához. A biztonságos kapcsolatról a Cisco VPN (Virtual Private Network) technológiája és tűzfalai gondoskodnak. A tudósítók a Softphone szoftver segítségével számítógépükről is igénybe vehetik az IP telefónia szolgáltatást, a képernyőn megjelenő telefonról hívásokat indíthatnak, illetve számítógépükön fogadhatják a bejövő hívásokat.

„Az IP telefónia mellett alapvetően két ok miatt döntöttünk. A hang- és adatforgalom egységes hálózatra terelése jelentős megtakarításokat eredményez, a belső hálózaton a hívások eleve ingyenesek, a least cost routing és a mobil gatewayek alkalmazásával együttesen a telefónia egészére vetítve éves szinten 25-30%-os megtakarítással számolunk. Ugyanakkor az IP telefónia számos olyan alkalmazás bevezetését tette lehetővé, amelyek révén munkatársaink gyorsabban és hatékonyabban végezhetik munkájukat – ez pedig a hírpiacon ma már elengedhetetlen követelmény.” – mondta Balogh István, az MTI informatikai igazgató helyettese.

Az MTI munkatársai a teljes vállalati telefonkönyvet elérhetik az IP telefonok képernyőjén, és egyetlen gombnyomással kapcsolatba léphetnek kollégáikkal. Korábban a konferenciahívásokat előre kellett igényelni a szolgáltatótól, az IP telefonokon azonban ez is egyszerűen megvalósítható. Hamarosan lezárul az Outlook integráció is, így bármely, a számítógépen tárolt kontakt telefonszáma egyszerűen kikereshető és tárcsázható.

A Cisco magyar nyelvű Unity üzenetkezelő rendszerével a hangpostára érkező üzenetek a levelezőrendszerből, míg az e-mailek a telefonok képernyőjéről is elérhetők. Az IP telefónia révén lehetőség nyílt a mellékek teljes mobilitásának megvalósítására. A hang- és adatforgalom egységes kezelése mellett az MTI-nél a videoforgalmat is ugyanerre az IP alapú hálózatra terelték, amely lehetővé tette a videotelefónia bevezetését. Az első lépcsőben a videotelefónia a felső vezetők, az elnök, alelnökök, hírszerkesztőségek vezetői, és a newsroom közötti kapcsolattartást segítik, de a közeljövőben tervezik a rendszer további kiterjesztését.

A projekt mgvalósítását a Cisco Systems Magyarország Gold minősítésű partnere, a HP Magyarország Kft. végezte. Az IP telefónia alkalmazások fejlesztésében a TC&C Kft., a Cisco Systems Magyarország hazai AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data) partnere működött közre.

A TC&C által a Cisco IP kommunikációs megoldásához fejlesztett Caspro rendszeren nyomon követhetők a hívások költségei, míg a TC&C Carin szoftvere lehetővé teszi a beszélgetések rögzítését. A hangrögzítés során az MTI tudósítói az IP telefon billentyűzetét magnó funkcióban kezelve rögzíthetik a beszélgetéseket, a hangfelvételek pedig a hálózaton keresztül a központi archívumba kerülnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő