Connect with us

technokrata

Villámgyors új iMac G5 számítógépek

Laptop

Villámgyors új iMac G5 számítógépek

Az Apple világszerte bejelentette legújabb iMac G5 modelljeit, melyek már akár 2 GHz-es PowerPC G5 RISC processzorral, alapáron beépített AirPort Extreme és Bluetooth illesztőkkel, valamint előre telepített Mac OS X 10.4 ˝Tiger˝ operációs rendszerrel jelentek meg.

Az új iMac G5 modellek ezen kívül gyorsabb grafikus vezérlővel és a kétrétegű lemezeket is támogató, 8x-os sebességű SuperDrive meghajtóval kaphatók, valamint már alapáron 512 MB tárat tartalmaznak. A legújabb iMac G5 modellek 17 colos TFT képernyővel és 1,8 vagy 2 GHz-es processzorral, illetve 20 colos TFT képernyővel és 2 GHz-es processzorral már megrendelhetők a magyarországi Apple viszonteladóknál is. Minden új iMac G5 gép tartozéka az iLife ´05 szoftver is, az Apple díjnyertes digitális-életstílus programcsomagja.


Az iMac G5 példamutató egyszerűséggel tömöríti az egész számítógépet tápegységgel és még az optikai meghajtót is a TFT képernyő alig öt centiméter vastag házába. A képernyő kiváló képminőséget kínál, a 20 colos modellen 1.680×1.050 képpont, a gazdaságos 17 colos modellen pedig 1.440×900 képpont natív felbontásban. A beépített AirPort Extreme 802.11g és Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) vezeték-nélküli illesztőknek köszönhetően egyszerűen csökkenthető az íróasztalt körülvevő kábelrengeteg.

A PowerPC G5 processzor átütő teljesítményének és az akár 667 MHz-es előoldali buszrendszernek köszönhetően az új iMac G5 teljesítménye tovább nőtt, melyet akár 2 GB méretű, 400 MHz-es DDR tár és akár 400 GB háttértár is támogat.

Az új modellekbe az ATI Radeon 9600 grafikus vezérlőt építettek be, 128 MB dedikált tárral, mely kellő teljesítményt biztosít a legkorszerűbb játékok számára is, és igazán látványossá teszi a Tiger rendszer vizuális hatásait. A legkorszerűbb csatlakozási lehetőségeket 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet vezérlő, valamint három USB 2.0 port (plusz 2 USB 1.1 a billentyűzeten) valamint két FireWire 400 kapu biztosítják; melyek ˝plug-and-play˝ egyszerűséget biztosítanak nem csak az Apple piacvezető iPod digitális zenelejátszója, de számtalan más kiegészítő számára is.

Minden új iMac G5 modell a Mac OS X 10.4 ˝Tiger˝ szoftverrel kerül forgalomba, mely a világ legfejlettebb operációs rendszerének már ötödik nagy frissítése, és több mint 200 új funkciót kínál köztük az újszerű, mélyen integrált Spotlight keresőt és számtalan apró Dashboard kiegészítőt. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális-életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife ´05 szoftvert is; mely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetővé.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp