Connect with us

technokrata

Sun Microsystems: kezdeményezés a felsőoktatási számítógép-ellátottság javítására

Laptop

Sun Microsystems: kezdeményezés a felsőoktatási számítógép-ellátottság javítására

Az oktatási intézmények június 17-ig pályázhatnak a támogatásra.

A Sun Microsystems alapítása óta elkötelezett arra, hogy a felsőoktatási intézményekkel erős és hosszú távú partnerkapcsolatot építsen ki. Stratégiai programjai segítségével igyekszik hozzásegíteni az oktatási intézményeket és az oktatókat a technológia elfogadásához és használatához. Ennek jegyében hirdetette meg „Matching Grant” programját.

A kiegészítő támogatási program alapja egy „Egyet fizet – kettőt kap” megoldás, amely speciális megtakarítási lehetőséget ajánl a felsőoktatási intézményeknek bizonyos Sun termékekre vonatkozóan. A „Matching Grant” keretében a Sun Microsystems rendkívül kedvezményes áron látja el hardver- és szoftvereszközökkel, illetve webes szolgáltatásokkal a felsőoktatási intézményeket. A támogatással megrendelhető felszerelési tárgyaknak előadótermi, illetve hallgatói vagy kutatói laboratóriumi konfiguráció részének, hallgatói, kari vagy kutatói asztali berendezésnek kell lennie.

Az intézményeknek a kiegészítő támogatási igénylést 2005. június 17-ig van lehetőségük benyújtani a következő Sun partnerek egyikéhez: Albacomp Rt., Answare Kft., Asyst Kft., FreeSoft Kft., Icon Kft., T-Systems Kft.. A pályázatban szereplő intézmények száma korlátozott lehet annak függvényében, hogy az adott intézmény teljesíti-e a kiegészítő támogatás feltételeit. Minden pályázónak meg kell kapnia a Sun Microsystems végső jóváhagyását. A megrendelések a beérkezések sorrendjében kerülnek feldolgozásra.

A Sun Microsystems nagy hangsúlyt fektet a felsőoktatás, és ezen keresztül az oktatók és a hallgatók információs technológiai ellátottságára. A Matching Grant csak egyike annak a számos különféle programnak, amelyet az oktatók számára kínál a vállalat a hallgatók még szélesebb körének hatékony és olcsó elérésére.

A Sun Academic Initiative (SAI, a Sun akadémiai kezdeményezése) ingyenes online tanfolyamokat kínál többek között olyan témakörökben, mint a Java programozási nyelv, a TCP-IP, a UNIX, és ezzel értékes és rendkívül piacképes tudást és az előmenetelt segítő informatikai ismereteket kínál a hallgatók számára.

A Sun Java Enterprise System egy rendkívül kedvező árú webes szolgáltatási architektúra, amelynek segítségével az oktatási intézmények klienskönyvtárakat hozhatnak létre, valamint biztonságos, hitelesített általános hozzáférést biztosíthatnak online tananyagaikhoz. A Java Desktop System alacsony költségű, biztonságos, nyílt forráskódra épülő alternatívát kínál a sokkal költségesebb asztali környezetekkel szemben – ami kritikus fontosságú az oktatók számára a mai költségérzékeny világban.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp