Connect with us

technokrata

Vezeték nélküli helymeghatározó eszköz a Cisco-tól

Laptop

Vezeték nélküli helymeghatározó eszköz a Cisco-tól

A Cisco Systems bemutatta a Cisco 2700 sorozatú vezeték nélküli helymeghatározó készülékét.

Az egyszerűen telepíthető eszköz a világon az első olyan megoldás, amellyel percre pontosan nyilvántartható az akár több ezer IEEE 802.11 szabványú ügyféleszközt használó szervezetek teljes vezeték nélküli LAN infrastruktúrája. A Cisco 2700 segíti a WLAN-hálózatok hang- és adatátvitelének hatékony működtetését, valamint a potenciális veszélyek gyors felismerését. A berendezés számos, a Cisco partnerei által kínált technológiával és alkalmazással képes együttműködni, így megkönnyíti az eszközkihasználást javító és az üzleti folyamatokat ésszerűsítő alkalmazások fejlesztését.


A Cisco 2700 vezeték nélküli helymeghatározó eszköz a Cisco Wireless Control System (WCS) rádiófrekvenciás egyedi azonosítási technológiáját alkalmazza a 802.11 protokollt használó jogosult, illetve jogosulatlan készülékek pozíciójának meghatározásához. A készülékkel azonosíthatók a különböző hordozható számítógépek, PDA-k, vezeték nélküli IP-telefonok (VoWLAN), aktív 802.11 RFID-címkével ellátott eszközök, valamint az illegális hozzáférési pontok és esetleges rosszhiszemű felhasználók. Az egyes eszközök helyzetét a Cisco WCS rendszer az épület alaprajzára vetítve grafikusan ábrázolja, így a hálózati rendszergazdák gyorsan és egyszerűen megállapíthatják a készülékek pontos elhelyezkedését.

A Cisco az IBM-mel karöltve az aktív RFID-címkék WLAN-hálózatokban való használatának továbbfejlesztésén dolgozik. Az új módszerrel egyszerűbbé válik majd a felhasználók nagy értékű hordozható berendezéseinek és 802.11 alapú eszközeinek nyomon követése, illetve felügyelete.

A Cisco 2700 sorozatú vezeték nélküli helymeghatározó készülékkel számos, a vezeték nélküli mobilitást hasznosító üzleti alkalmazás használható. Ezek közé tartoznak a következők:
-Eszköznyilvántartás: A korszerű orvosi berendezések és egyéb nagy értékű mobil eszközök elkallódásának vagy eltulajdonításának megelőzésére. Ezáltal a vezeték nélküli hálózatot használó vállalatnál a keresett eszközök mindig gyorsan fellelhetők.
-Készletgazdálkodás és munkafolyamat-automatizálás: Ezek az alkalmazások a készletfelhasználás optimalizálását és a munkafolyamatok, illetve szállítási folyamatok ésszerűsítését teszik lehetővé.
-Biztonsági alkalmazások: Az illetéktelen hozzáférési pontok, az egyéb WLAN-hálózati veszélyforrások és a hibás berendezések gyors azonosítását szolgálják.
-Vezeték nélküli IP-telefonok (VoWLAN): A korszerű helymeghatározó lehetőségekkel a vállalatok megfelelhetnek a fejlett segélyhívó rendszerek követelményeinek, így pontosabb információkkal szolgálhatnak a mentőknek, tűzoltóknak stb.

A Cisco új eszköze a helymeghatározó szolgáltatások vállalati bevezetését gazdag funkcióválasztékú nyílt alkalmazásprogramozási interfésszel (API) könnyíti meg. Az API segítségével a külső szoftverek – mint például a PanGo Networks 802.11 protokollon alapuló vezeték nélküli nyomkövető alkalmazásai – zökkenőmentesen a rendszerbe illeszthetők. A PanGo, a helymeghatározó alkalmazások vezető szállítója, alkalmassá tette PanGo Locator nevű, Wi-Fi alapú RFID-megoldását a Cisco 2700-as készülékkel való együttes használatra. A Cisco megoldásához tökéletesen illeszkedő PanGo Locator valós idejű eszközkövetéssel bővíti a vezeték nélküli hálózatok szolgáltatásait. A technológiával lényegesen javítható a legfontosabb erőforrások kihasználtsága: egészségügyi környezetben például a tolókocsik és az infúziós készülékek, termelővállalatoknál pedig a villás targoncák és a raklapok gyorsabb elosztását teszi lehetővé. Az új megoldás révén alacsonyabb beruházási és bérleti költségek mellett csökkenthető az eszközök vagy termékek keresésével töltött idő.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp