Connect with us

technokrata

Új Cisco útválasztók

Laptop

Új Cisco útválasztók

A Cisco Systems bejelentette, hogy integrált szolgáltatásokat kínáló (ISR) útválasztócsaládja új, vezeték nélküli funkciókat kínáló termékekkel bővül.


A Cisco a rendkívül biztonságos, számos beépített szolgáltatást nyújtó útválasztóit szélessávú hálózati kapcsolattal rendelkező kis- és középvállalatok, fiókirodák és távmunkában dolgozók számára ajánlja. A vállalat emellett új funkciókkal bővíti jelenlegi ISR-választékát, így ezeket az útválasztóit többek között vezeték nélküli hálózati, illetve fejlett biztonsági és felügyeleti megoldásokkal is felvértezi. Az új eszközök növelik a felhasználók rugalmasságát és mobilitását, miközben egyszerűsítik hálózataik telepítését, védelmét és felügyeletét.

Integrált szolgáltatásokat nyújtó új Cisco útválasztók a fiókirodák számára
Az új Cisco 1800 és Cisco 800 sorozatú ISR-útválasztók az IEEE 802.11 szabvány szerinti vezeték nélküli hálózati szolgáltatások mellett a párhuzamos adat-, hang- és videoátvitelt is fokozott biztonság mellett kínálják, így a felhasználók egységes, hibatűrő rendszerhez juthatnak. Az új, megnövelt teljesítményű útválasztók kihasználják a szélessávú internetkapcsolat minden előnyét, miközben a fiókirodák olyan lényeges igényeit is szem előtt tartják, mint a fokozott biztonság, a távfelügyelet vagy a tartalék WAN-vonalak biztosítása.

Az integrált szolgáltatásokat kínáló új útválasztók a hálózati szolgáltatók felügyelt szolgáltatásaihoz is ideális alapot teremtenek, akik ezáltal számtalan infrastrukturális és szolgáltatási lehetőséget kínálhatnak a kis- és középvállalatok, valamint a nagyobb vállalatok kirendeltségei számára.

A vezeték nélküli szolgáltatások integrálása
Ezentúl a Cisco összes integrált szolgáltatásokat kínáló útválasztója támogatja a beépített vagy bővítőmodullal megvalósított, 802.11-es szabvány szerinti WLAN-funkciók használatát, és mindehhez piacvezető biztonsági funkciókat is társít. Az Cisco új, rögzített konfigurációjú ISR-útválasztói eleve tartalmazzák a vezeték nélküli funkciókat. A Cisco moduláris ISR-útválasztóihoz, valamint a Cisco 1841, a Cisco 2800 és a Cisco 3800 sorozatú útválasztókhoz külön vezeték nélküli illesztőkártyák rendelhetők. A nagyteljesítményű vezeték nélküli szolgáltatásokat integrált módon biztosító útválasztók – egyszerű konfigurálhatóságuk és telepíthetőségük révén – a legdinamikusabb üzleti vállalkozások igényeinek is megfelelnek.

Hálózatbiztonság
A Cisco ISR-portfóliója illeszkedik a cég önvédő hálózati stratégiájába, és a piacon a legátfogóbb olyan hálózatbiztonsági megoldáscsomag, amely közvetlenül az útválasztókba beépítve működik. A Cisco ISR-családjának adaptív hálózatvédelme korszerűbb alkalmazásbiztonsági, kombinált védelmi, hálózatellenőrzési és veszélyforrás-elszigetelési szolgáltatásokat nyújt a felhasználóknak, és így egységes platformot biztosít az üzleti alkalmazások gyors bevezetéséhez és biztonságos működtetéséhez.

Az új, rögzített konfigurációjú Cisco 1800 és Cisco 800 sorozatú ISR-útválasztók beágyazott VPN-titkosítással és IPSec AES, illetve 3DES titkosítást támogató hardvergyorsítással kerülnek forgalomba. A Cisco IOS biztonsági funkciói gondoskodnak a Cisco összes útválasztójának egész hálózatra kiterjedő védeleméről. Az átfogó biztonsági funkciók közé többek között állapotfüggő vizsgálatokat végző tűzfal, beépített behatolásmegelőzési funkció, a Network Admission Control (NAC) program, URL-szűrési lehetőségek, valamint az MPLS alapú, illetve az IPSec AES és 3DES gyorstitkosítást használó VPN-ek támogatása tartozik. A Cisco Security Device Manager (SDM) eszközfelügyeleti szoftver 2.1-es verziója az új 800-as sorozatú modelltől a Cisco 7301 sorozatig támogatja az összes Cisco-útválasztót. Az SDM segítségével a felhasználók egy biztonságos és könnyen kezelhető webes felületen állíthatják be, illetve felügyelhetik az útválasztó különböző funkcióit, többek között a WAN, a LAN, a WLAN beállításait és a biztonsági lehetőségeket.

Fejlett adatkezelési és sávszélesség-gazdálkodási szolgáltatások
A Cisco ugyancsak bővíti az integrált szolgáltatásokat kínáló útválasztók adat- és tartalomkezelési lehetőségeit. A Cisco 2800 és 3800 sorozatú ISR-útválasztóiban használt, Ethernet-kábeles tápellátással (PoE) rendelkező új 16, 24, illetve 48 portos EtherSwitch modulok nagyobb portsűrűséget biztosítanak. A Cisco nagysebességű, soros és aszinkron WAN-interfészkártyáival a régebbi protokollok gond nélkül is illeszthetők, és emellett gazdaságosan összevonhatók a WAN-kapcsolatok.

A Cisco IOS 12.4-es verziójában – a Network Analysis Module (NAM) továbbfejlesztett funkciói mellett – a felhasználók által definiálható QoS-funkciókhoz használható sávszélesség-becslés, valamint a forgalom felügyeletét és a WAN-sávszélesség optimalizálását segítő Application and Content Networking System (ACNS) 5.3-as verziójának frissítései is megtalálhatók az újabb szolgáltatások között. Az eszközfelügyeleti funkciók és a fejlettebb gyorsítótárazás további lehetőségeket, lényegesen gyorsabb alkalmazástelepítést, alacsonyabb üzemeltetési költségeket és a folyamatok egyszerűsítését eredményezi, így a felhasználók beruházásai gyorsabban megtérülnek.

A Cisco ügyféltámogatása, listaárai és elérhetősége
A Cisco ISR-családdal kapcsolatos ügyféltámogatása kis- és középvállalatok esetében a Cisco SMB Support Assistant, nagyobb szervezetek esetében pedig a Cisco SMARTnet szolgáltatásaira terjed ki. A Cisco SMB Support Assistant egyértelmű útmutatásaival és eszközeivel a felhasználók könnyedén elvégezhetik a vásárolt termékek beüzemelését, konfigurálását, a felmerülő hibák orvoslását, valamint az eszközökkel kapcsolatos szervizigények benyújtását. A kedvező árú szolgáltatáscsomag hardvercserét, az operációs rendszer alapvető karbantartási feladatait, egy egyszerűen kezelhető webes portált, valamint a hét minden munkanapján napi nyolc órában elérhető műszaki segítségnyújtást tartalmaz. A Cisco SMARTnet, illetve SMARTnet Onsite szolgáltatáscsomag a nagyobb vállalatok részére biztosít 7×24 órás ügyféltámogatást, magas szintű műszaki segítséget, eszközöket és tájékoztatást, rendszeres operációsrendszer-frissítéseket, valamint megelőlegezett cserekészülék szolgáltatást.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák