Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer a „világ ellen”

Laptop

Internet Explorer a „világ ellen”

Egy rövid összehasonlító elemzés a legismertebb webböngészőkről.

A Cneten még a múlt hét végén jelent meg egy összehasonlító tanulmány, amely a legismertebb browsereket kívánta egymáshoz mérni. Az Internet Explorer 6-os változatának, a Mozilla Firefox, a Netscape 8, a Deepnet Explorer, az Apple fejlesztéséből megszületett Safari valamint a nyolcas Opera tudását mérték össze. Érdekes, hogy habár az Internet Explorer funkcionalitását tekintve elmaradt a többihez képest, riválisai nem sokkal előzték meg, a Cnet értékelése szerint.

Ennek talán egyik oka az lehet, hogy a Microsoft szoftvere még mindig a legtöbbet használt browser, habár a Websidestory jelentése már hónapokkal ezelőtt arról számolt be, hogy az USA-ban a részesedése 90 százalék alá esett (állítólag Németországban már a 70 százalékot sem éri el az internetezők körében). A Netscape – a megjelenését követő alig pár órában kipattant biztonsági hiányosságai ellenére – meglepően jól szerepelt, köszönhetően az IE és a Firefox motor támogatásának. Ennek révén a felhasználó ugyanis maga döntheti el, hogy az adott weboldalt a Microsoft fejlesztette vagy a Mozilla bábáskodásában megszületett böngészőmotorral kívánja megtekinteni.

A norvég fejlesztésű Opera böngésző minden előnye ellenére egy szintre került az Internet Explorerrel. Ennek az az oka, hogy míg az összes többi szoftver ingyenesen használható, addig ez a browser 40 dollár ellenében telepíthető fel. Hozzá lehet ugyan jutni anélkül is, hogy az ember kinyitná a tárcáját, de ebben az esetben egy folyamatosan frissülő reklámcsíkot kell elviselni a szoftver felső részében.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés