Connect with us

Internet Explorer a „világ ellen”

Laptop

Internet Explorer a „világ ellen”

Egy rövid összehasonlító elemzés a legismertebb webböngészőkről.

A Cneten még a múlt hét végén jelent meg egy összehasonlító tanulmány, amely a legismertebb browsereket kívánta egymáshoz mérni. Az Internet Explorer 6-os változatának, a Mozilla Firefox, a Netscape 8, a Deepnet Explorer, az Apple fejlesztéséből megszületett Safari valamint a nyolcas Opera tudását mérték össze. Érdekes, hogy habár az Internet Explorer funkcionalitását tekintve elmaradt a többihez képest, riválisai nem sokkal előzték meg, a Cnet értékelése szerint.

Ennek talán egyik oka az lehet, hogy a Microsoft szoftvere még mindig a legtöbbet használt browser, habár a Websidestory jelentése már hónapokkal ezelőtt arról számolt be, hogy az USA-ban a részesedése 90 százalék alá esett (állítólag Németországban már a 70 százalékot sem éri el az internetezők körében). A Netscape – a megjelenését követő alig pár órában kipattant biztonsági hiányosságai ellenére – meglepően jól szerepelt, köszönhetően az IE és a Firefox motor támogatásának. Ennek révén a felhasználó ugyanis maga döntheti el, hogy az adott weboldalt a Microsoft fejlesztette vagy a Mozilla bábáskodásában megszületett böngészőmotorral kívánja megtekinteni.

A norvég fejlesztésű Opera böngésző minden előnye ellenére egy szintre került az Internet Explorerrel. Ennek az az oka, hogy míg az összes többi szoftver ingyenesen használható, addig ez a browser 40 dollár ellenében telepíthető fel. Hozzá lehet ugyan jutni anélkül is, hogy az ember kinyitná a tárcáját, de ebben az esetben egy folyamatosan frissülő reklámcsíkot kell elviselni a szoftver felső részében.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő